Nyitókép: Tv Markíza

 

Három lengyel férfi és egy nő a Lévai járásban fekvő Zsember (Žemberovce) településtől nem messze több tucat vegyi anyagot tartalmazó hordót, illetve több száz ismeretlen anyagtól származó üres tárolókat dobott ki. A négy lengyel személy a börtöncellában végezte.

 

A négy lengyel állampolgár az erdő mellett, a szemétdomb közelében hajította ki a veszélyes anyagokat, amelyeket a vadászok vettek észre a közeli faházból.

 

 hirdetes_300x300  

A lengyelek egyebek mellett 190 darab ötliteres, fekete zsákba csomagolt üres műanyag marmonkannától, illetve hat darab ötvenliteres, folyadékot tartalmazó műanyag hordótól akartak megszabadulni. A címkék szerint különböző vegyi anyagok, például etanol, aceton és hipoklorit szerepelt a kannákban.

 

Minden bizonnyal olyan személyekről van szó, akik pénzért cserébe ígéretet tesznek a vegyi hulladék eltávolítására, majd a vegyi anyagokat külföldön dobják ki.

 

A műanyag hordókat és kannákat egy veszélyes hulladékok eltávolítására szakosodott okleveles vállalat helyezi biztonságba.

 

A vegyi hulladékok eltávolítása nem olcsó mulatság, az ilyen mennyiség elszállítása és megsemmisítése több tízezer euróba kerülhet.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!