Nyitókép: TASR

 

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Andrej Danko a mai naptól kezdve nem fog részt venni egyetlen Koalíciós Tanácson sem.

 

Mindezt azután jelentette ki, hogy a nemzetiek két törvényjavaslata nem ment át a plénumban, mivel a szavazás során a Most-Híd képviselői mindkét esetben tartózkodtak. Danko szerint a Most-Híd „hátba szúrta őt”.

 

 hirdetes_810x300  

„Ma szembesültem Bugár Béla jellemtelenségével”

 

– mondta Danko

 

Az egyik törvényjavaslat a sport és idegenforgalmi minisztérium létrehozását szorgalmazta volna, míg a másik a közbeszerzéssel volt kapcsolatos.

 

Érseket is bírálta

 

Danko a keddi szavazást az egyik legnagyobb politikai csalódásnak nevezte.

 

A nemzetiek vezére egyúttal azt is kijelentette, hogy az SNS soha többé nem fogja támogatni a koalíciós Most-Híd törvényeit.

 

Dankonak állítólag a fülébe jutott, hogy a Most-Híd az SNS üdülési utalványainak kiterjesztésére vonatkozó javaslatot sem fogja támogatni.

 

Danko elmondása szerint csalódott a Most-Híd elnökének, Bugár Bélának a viselkedésében. Azt állítja, Bugár nemcsak „elárulta őt, de még ahhoz sem volt férfi, hogy megmondja, problémája van valamelyik törvénnyel“.

 

Az SNS vezére Bugár mellett Érsek Árpád közlekedésügyi minisztert is kritizálta, ugyanis Danko elmondása szerint semmit sem tesz az idegenforgalomért.

 

„A miniszter úr nemcsak hogy az autópályák megépítésére nem képes, de az idegenforgalom felvirágoztatásában sem mozdítja meg még a kisujját sem, most pedig az új minisztérium létrehozását sem támogatta”

 

– jelentette ki Danko.

 

Bugár azzal reagált Danko kritikájára, hogy a pártja jelezte, nem fogja támogatni az SNS műhelyéből származó törvényjavaslatokat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.