Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Monika Jankovská nem lesz rajta a Smer 2020-as választási listáján – jelentette ki kedden a kormány szobránci kihelyezett ülése után Richard Raši smeres pártelnök, informatizációért felelős kormányfő-helyettes.

 

Újságírói kérdésre Raši kijelentette, hogy bár a jelöltállításra az párt vezetősége tett javaslatot, és eddig Jankovská indudlása semmilyen módon nem került tárgyalásra, azért „talán mindenki számára egyértelmű, hogy Jankovská bírónő semmilyen listán nem szerepel majd, ezt a választ pedig felelősnek és véglegesnek is tekintheti”.

 

A Smer választási listájának vezetője (jelen állás szerint) Peter Pellegrini lesz, a második helyen Robert Fico szerepel majd. Pellegrini korábban kijelentette, hogy semmilyen „ellentmondásosan megítélt” jelöltet nem látna szíves a Smer listáján – utalva ezzel Robert Kaliňák egykori belügyminiszterre és Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitányra.

 hirdetes_810x300  

 

A háttérben természetesen egyszerű kompromissszumról van szó, mert Kaliňák és Gašpar neve mellett Robert Fico vagy a marxista Ľuboš Blaha neve sem kevésbé ellentmondásos. Fontos részlet, hogy Pellegrini már a lista első helyének megszerzésekor kijelentette, a Smer kormányalakítása esetén kormányfő akar lenni.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!