Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Marián Kočner nem csak saját maga és Dobroslav Trnka egykori főügyész közti beszélgetésről készített hangfelvételt, hanem közreműködött egy rejtett kamera telepítésében is Trnkának a volt főügyész irodájában.

 

A Ján Kuciak Oknyomozó Központ (ICJK) birtokába jutott egy videofelvétel, amelyen Trnka és vélhetően Marián Kočner szerepel, ahogy rejtett kamerát telepítenek az előbbi irodájában. Az ICJK a felvételt egy anonim forrástól kapta a Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) berkeiből.

 

 hirdetes_300x300  

 

A felvétel első képkockái 2000. január 1-jéről valók, valaki épp átadja a készüléket új tulajdonosának. A dátum nem feltétlenül a valós időpontot mutatja, mert nem biztos, hogy a kamera óráját egyáltalán beállították, vagyis a felvételek alján látható dátumot fenntartásokkal kell kezelni.

 

Az érdekes rész a kamera időjelzése szerinti másnap 10 óra 8 perckor kezdődik. Egy alak eltakarja a kamera előtti teret, a háttérben egy kávét főző titkárnő hallható, majd Kočner hangja azt mondja valakinek, hogy „ülj oda!”. Néhány pillanat múlva megjelenik a képernyőn Dobroslav Trnka, aki 1999-től helyettes főügyész, 2004-től az ország főügyésze volt. Trnka helyet foglal a fotelben, hogy Kočner be tudja állítani a kamera szögét

 

„Rendben. Most gyere ide”

 

utasítja Kočner Trnkát, és a felvétel néhány másodperc után véget ér.

 

Kočner és Trnka viselt dolgairól korábban már lerántotta a leplet egy köztük zajló beszélgetés kiszivárgott hangfelvétele. Kočner a Kuciak-gyilkosság és a váltóügy egyik főgyanúsítottja. Az említett hangfelvételen Kočner vulgáris szidalmazások közepette azért veszi elő Trnkát, mert az nem semmisítette meg a Gorilla-felvételt, ehelyett megzsarolta vele Jaroslav Haščákot, a Penta egyik vezérét.

 

Az új bizonyítékok azt mutatják, hogy Trnka rendszeresen és sok területen együtt dolgozott Kočnerrel.

 

Ilyen országban élünk…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!