Nyitókép: Pb project

 

A pozsonyi Öreg híd mellett egy 50 méter magas kilátótornyot és kilátóhidat szeretnének felépíteni, ami sétányként és kiülőként szolgálna a fák lombkoronái felett.

 

A kilátótorony és kilátóhíd mellett egy zipline pálya (átcsúszópálya) kialakítását tervezik, aminek az lenne a feladata, hogy a Duna folyó felett összekösse a pozsonyligetfalui oldalon található 45 méter magas kilátótornyot a főrévi parton lévő, az Eurovea bevásárlóközponthoz közeli 12 méteres toronnyal.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: Pb project
Fotó: Pb project

 

Tandemugrásra is lehetőség lesz

 

A Jufa befektető először az Eurovea bevásárlóközpont közelében akarta felépíteni a magasabbik kilátótornyot, de szembekerült az Óváros magassági korlátozásával. Mivel a torony meghaladta volna a 21 méteres határt, ezért úgy döntöttek, hogy a kilátótornyot Pozsonyligetfaluban fogják megépíteni.

 

 „A kilátótorony csúcsát akadálymentesen és gördülékenyen tudja majd megmászni az összes korosztály. A csúcson pedig a Duna mindkét oldalán csodás kilátás nyílik majd a városra“

 

– írja a befektető a tanulmányban.

 

Fotó: Jufa
Fotó: Pb project

 

A korlát mentén amolyan galériaként Pozsony és az ország nevezetességeit szándékozzák bemutatni.

 

„A kilátótorony részét fogja képezni egy tobogán, adrenalinátjáró, illetve egy sétány kiülővel“

 

– konkretizálta a befektető.

 

A látogatóknak a zipline pálya segítségével lehetőségük nyílik majd arra, hogy 45 méteres magasságból a Duna felett átjussanak a part másik végében lévő 12 méteres „megálló“ toronyra. Az érdeklődők – elsősorban a turisták – számára tandemugrásra is lehetőség lesz a szóban forgó pályán.

 

A kilátótornyok zöld-fehér színkombinációjú acélkonstrukciókként helyezkednének el a Duna két partján.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!