Nyitókép: hnonline.sk

 

Peter Pellegrini (Smer-SD) szlovák kormányfő a Rádio Expres műsorában előrevetítette, hogy a jövő évi parlamenti választás után a Smer-SD elnöki posztjáért is harcba szállhat.

 

„Én büszkén megyek bele a választásokba. Higgyen nekem, ha a választásokon az emberektől mandátumot kapok, akkor a pozícióm teljesen más lesz, mint ma”

 

állította Pellegrini, majd hozzátette

 

 hirdetes_300x300  

„De sokat mond majd el az, hogy milyen támogatottságot szerez nem csak a párt, de hogy milyen támogatottságom lesz nekem a tagság körében”

 

Pellegrini a műsorban bírálta a koalíciós pártok vezetőit és azok döntéseit is.

 

„A koalíció vezetőinek is ott kellene ülniük a kormányban, és konkrét felelősségüknek kellene lennie a konkrét tárcáért, és aláírni a saját döntéseiket. Effektív lenne, mert amit a kormány eldönt, az el lesz intézve. Nem kellene a koalíciós tanácsokra fecsérelni az időt, amelyeknek de facto nincs joguk létezni és irányítani az államot, mert az államot a kormánynak és a parlamentnek kell vezetnie.”

 

húzta alá Pellegrini, aki az utóbbi időben sok esetben a koalíciós pártvezetők céltáblája volt.

 

A kormányfő arról is beszélt, hogy nem ért egyet az 50-napos moratóriummal, melyet a Smer, az SNS, az LSNS és Jakab Elemér szavazott meg, majd az államfő visszaküldte a parlamentbe. Pellegrini szerint a Smernek nem szabadna még egyszer megszavaznia már csak azért sem, mert Kotlebáék támogatták.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!