Nyitókép: TV Markíza

 

A Szólásszabadság Múzeumának kialakítása, amit a meggyilkolt újságíró, Jánk Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová nagymácsédi házából hoztak volna létre, a Kuciak család rendezetlen hagyatéki tárgyalása miatt késik – mondta a SITA ügynökségnek Zlatica Kušnírová.

 

Módosították az elképzelésüket

 

 hirdetes_300x300  

Kušnírová asszony szerint nem mondtak le arról a tervükről, hogy a nagymácsédi házból múzeumot hozzanak létre, bár az eddigi elképzelésüket egy kicsit módosították. Továbbra is érvényes Nagyszombat Megye Önkormányzatának azon ajánlata, miszerint pénzügyi segítséget nyújtanak a múzeum kialakításához.

 

„Jelenleg a múzeum létrehozása holtponton van, mivel Kuciakék hagyatéki eljárása még mindig nem fejeződött be. A házat szeretnénk lerombolni, a múzeumot pedig a nyári konyhában szeretnénk kialakítani. Emellett szeretnénk elérni azt is, hogy a múzeum ne az állam irányítása alatt álljon“

 

– jelentette ki Zlatica Kušnírová.

 

A Nagymácsédon létrehozott Szólásszabadság Múzeuma nemcsak egy emlékhely lenne, hanem egy olyan helyiség is, ahol kiállításokat, találkozókat, szakmai és művészeti workshopokat szerveznének.

 

Nagyszombat megyefőnöke, Jozef Viskupič kapcsolatban áll a Kuciak és a Kušnírová családdal, illetve azok jogi képviselőivel.

 

„Jelenleg még folyik a hagyatéki eljárás, így a további lépéseket csak az eljárás befejeztével tudjuk megbeszélni. Nagyszombat megye azonban készen áll ennek a célnak a megvalósítására“

 

– mondta Viskupič.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!