Nyitókép: Branislav Waclav/Aktuality.sk

 

Zuzana Čaputová államfő elnöki kegyelemben részesített a 44 éves J. H.-t, aki 2015-ben gondatlanságból közúti balesetet okozott. A kegyelmi kérelem elbírálása során a jogi aspektusok mellett figyelembe vette az elítélt kritikus szociális és családi helyzetét is – tájékoztatott Martin Strižinec, az államfő szóvivője.

 

A férfit 2019-ben jogerősen elítélték – testi sértés miatt három hónap feltételest kapott, egy év próbaidővel. Az elítéltet két évre a gépkocsivezetéstől is eltiltották. Az államfő a mindkét büntetést eltörölte.

 

 hirdetes_810x300  

Az elítélt 2015-ben gondatlanságból autóbalesetet okozott. Nem adott előnyt egy szembejövő gépkocsinak, miközben balra tért. Az elnöki hivatal rámutatott arra, hogy a baleset egyik résztvevője sem halt meg, ezenkívül senki sem szenvedett súlyos sérüléseket. A baleset előtt J. H. büntetlen előéletű volt. A járművezetői kártyájában három szabálysértés szerepelt, mindhárom gyorshajtással függött össze.

 

A férfi sofőrként dolgozott egy futárszolgálatnál. A jogosítványa bevonásával veszélybe került az állása. Ha pedig elveszítené az állását, azonnal vissza kellene fizetnie a lakáshitelt, amelyet a munkáltató üzleti partnere nyújtott neki.

 

Az elítélt élettársa, akivel közösen nevelnek egy hatéves fiút, rokkantnyugdíjas. Onkológiai betegségben szenved, gyakran szorul kezelésre. Anyagilag a családjuk támogatja őket.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.