Nyitókép: Shutterstock

 

Továbbképző tanfolyamok az autóiskolában, rehabilitációs programok a közlekedéspszichológusnál, illetve ellenőrző vizsga a KRESZ-ből. Ezek az óvintézkedések várnak azokra a fiatal sofőrökre, akiknek a jogosítványuk megszerzése óta még nem telt el két év, de az utakon két alkalommal súlyos szabálysértést követtek el.

 

A fentebb említett óvintézkedéseket a vasárnap érvénybe lépő KRESZ-szel kapcsolatos törvénymódosító javaslat tartalmazza.

 

 hirdetes_810x300  

Az új szabályok azokra a sofőrökre fognak vonatkozik, akiknek a B kategóriás jogosítványuk megszerzése óta még nem telt el két év, ám a közlekedési szabályokat legalább kétszer súlyosan megsértették vagy meghaladták a megengedett sebességet.

 

Amennyiben a sofőr a jogosítványának megszerzése óta még nem telt el két év, de ez idő alatt már három súlyos szabálysértést is elkövetett, akkor hat hónapra bevonják a jogosítványát. A hat hónap letelte után a sofőrre újra a kétéves határidő vonatkozni majd.

 

Ezenkívül a C és CE kategóriás jogosítványok megszerzésénél 21-ről 18 éves korra, a D és DE kategóriás jogosítványok megszerzésénél pedig 24-ről 21 éves korra csökkent a korhatár a rendőrség, a tűzoltó és mentőegység, a büntetés-végrehajtás alkalmazottai, továbbá a professzionális katonák és vámosok számára.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!