Nyitókép: SITA

 

Peter Pellegrini kormányfő a rendőrszakszervezetek előtt tartott beszédében megpróbálta megvásárolni a rendőrök szavazatát – jelentette ki az ellenzéki OĽaNO vezére, Igor Matovič azzal, hogy véleménye szerint választási korrupció történt.

 

Igor Matovič arra a közétett hangfelvételre hivatkozik, amelyen Peter Pellegrini kormányfő a rendőrök, a tűzoltók és a hegyimentők béremeléséről beszél. A kormánynak hála a rendőrök, a tűzoltók és a hegyimentők a jövő évtől 120 eurós, a Pozsonyi és a Nagyszombati kerületben pedig 160 eurós béremelésre számíthatnak.

 

 hirdetes_300x300  

Matovič egy olyan cigányvajdához hasonlította a Pellegrinit, aki a roma telepen szavazatokért cserébe megpróbálja megvesztegetni az embereket.

 

Pellegrini hosszútávú béremelésről beszélt

 

Matovič a hétfői sajtótájékoztatóján idézett abból a hangfelvételből, amelyen Pellegrini azt állítja, a béremelést Denisa Saková belügyminiszter intézete el.

 

„Én megkérdeztem tőle, hogy képes lesz-e megcsinálni, mire azt mondta, megvannak rá módszerei és még időben meg fogja tudni oldani”

 

– idézte Matovič a kormányfő szavait azzal, hogy Pellegrini és Saková még a választások előtt nyélbe akarta ütni a béremelést.

 

A hangfelvétel szerint Pellegrini arról beszélt, hogy nem egyszeri, hanem hosszútávú béremelésről lesz szó, amit decembertől fognak kezdeni folyósítani.

 

„Hogy márciusban is kifizetésre kerül-e juttatás, azt majd az új kormány eldönti. Én annyit mondhatok, hogy ha ismét én leszek a kormányfő, akkor márciusban is megkapják a béremelést, áprilisban is és így tovább”

 

– mondta Peter Pellegrini kormányfő a felvételen.

 

A kormányfő szerint Matovičnak nincs más dolga, mint másokat ócsárolni

 

Viktor Kiss, a szlovák rendőrszakszervezet elnöke elutasítja az OĽaNO azon állítását, miszerint a kormányfő fizetésemeléssel akarta megvásárolni a szavazatukat.

 

Kiss szerint a kormányfő már a november 6-án és 7-én zajló rendőrkongresszusunkon bejelentette, hogy fizetésemelést fognak kapni. Ezenkívül a kormányfő senkit sem kért arra, hogy a választásokon egy bizonyos pártot támogassanak.

 

Peter Pellegrini kormányfő azt állítja, hogy a kongresszuson elmondott beszéde egyáltalán nem a szavazatok megvételére irányult. A kormányfő elmondása szerint nyilvános beszédet tartott, ami azt jelenti, hogy az állításai nem voltak titkosak.

 

„Matovič más témát is találhatna magának, mint azt, hogy folyamatosan másokat ócsáról és hamis dolgokat állít róluk”

 

– tette hozza Pellegrini.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!