Nyitókép: www.investicni-zlato.eu

 

A parlament nem tudott dönteni az aranytartalék Nagy-Britanniából való hazaszállításáról, mivel a képviselők hiányos létszáma miatt a parlament határozatképtelen volt.

 

Az aranytartalék hazaszállításáról szóló szavazást a következő, rendes parlamenti ülésre halasztották, amelyre azonban Andrej Danko (SNS) házelnök szerint már nem biztos, hogy sor fog kerülni a közelgő parlamenti választások miatt.

 

 hirdetes_300x300  

Az aranytartalék hazahozatalának témájában a koalíciós Smer-SD párt indítványozta egy rendkívüli parlamenti ülés összehívását. Ez volt a parlament idei utolsó ülése, és minden bizonnyal az utolsó ülés a jövő évi februári parlamenti választásokig. A vita körülbelül egy óráig tartott, és elsősorban ellenzéki képviselők szólaltak fel. A koalíciós képviselő közül csak hárman reagáltak, köztük Bugár Béla (Most-Híd), aki kritikusan viszonyult az arany hazaszállításához.

 

Szlovákia aranytartaléka a Bank of Englandben van elhelyezve. A 31,7 tonna arany értéke mintegy 1,3 milliárd euró.

 

A Smer-SD által előterjesztett határozatban a várható gazdasági válsággal együtt járó kockázatokkal, illetve a brexit elhúzódásával indokolják az arany hazaszállításának szükségességét.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!