Nyitókép: cas.sk

 

A Korzár információi szerint a rendőrség őrizetbe vette annak a cégnek az ügyvezetőit és munkásait, akik a pénteki robbanás előtt a Mukačevská utcán földmunkákat végeztek.

 

A rendőrség lefoglalta a vállalat helyszínen lévő munkagépét – egy kisebb méretű markolót és egy Nissan Navara típusú autót.

 

A kerületi rendőrkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint 6 személyt vettek őrizetbe, a rendőrség pedig általános veszélyeztetés bűntettében indított eljárást.

 

 hirdetes_810x300  

A lakók elmondása szerint a robbanás előtt gázszagot éreztek, amiről értesítették a lakóház mellett dolgozó munkásokat is. Sajtóinformációk szerint a munkások azt válaszolták, hogy rosszul vannak berajzolva a gázvezetékek.

 

A lakóházban 96-an laktak, 7 áldozat holttestét már megtalálták és azonosították, a nyolcadik áldozat holttestét, aki a 12. emeleten tartózkodott a robbanás során, azonban nem találták még meg.

 

Az épület továbbra is veszélyes, még a tűzoltók sem mehetnek be. Szakértők szerint valószínűleg az egészet le kell majd bontani.

 

sme.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.