Nyitókép: Nový Čas

 

A tűzoltók tegnap este befejezték a mentési munkálatokat a gázrobbanás sújtotta eperjesi lakóházban. A terepet átadták a város illetékeseinek.

 

A rendőrség tájékoztatása szerint ma reggel a hegyi mentőszolgálat mentőkutyájának segítségével megpróbálják megkeresni az utolsó eltűnt áldozatot.

 

 hirdetes_810x300  

„Szükségünk lesz a hegyi mentőszolgálat kinológusaira, mert a vizuális ellenőrzés nem járt eredménnyel. A lakásokba ugyan nem lehet bemenni, de az ablakokon keresztül mindegyik lakást leellenőriztük”

 

– közölte a válságstáb ülése után Ján Goliaš, a kerületi tűzoltó-parancsnokság igazgatója.

 

Jozef Polák statikus elmondása szerint a lakóház állapota rossz.

 

„A lépcsőház a robbanás után deformálódott. A felső emeletek nagyon rossz statikai állapotban vannak, ezeket minden bizonnyal le kell majd bontani. A helyzetre való tekintettel, sajnos, ez tűnik a legjobb megoldásnak. A felső rész olyan rossz állapotban van, hogy egyszerűen nincs mit megmenteni”

 

– magyarázata.

 

A város szóvivője, Vladimír Tomek elmondta, hogy azok a lakók, akik a panelház alsó emeletein laktak, szeretnének néhány dolgot kihozni lakásukból, de azokba senkit sem engednek be.

 

„A lakóknak tudatosítaniuk kellene, hogy a lakásokban maradt tárgyak és berendezések többnyire vagy átáztak és megfagytak, vagy tönkrementek az oltás közben”

 

– jegyezte meg Tomek.

 

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a lakóház további sorsa, azt válaszolta, megvárják a szakértői véleményeket és azok fényében döntenek.

 

Nový Čas

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.