Nyitókép: presov.dnes24.sk

 

Az elkövetkezendő napokban megkezdik annak az eperjesi lakóháznak a lebontását, amelyet december 6-án ért gázrobbanás.

 

A eperjesi válságstáb ülése után Peter Kulan titkár arról informált, hogy a 12 emeletes lakóháznak legalább a négy legfelsőbb szintjén le fogják bontani. Az eperjesi városháza tájékoztatása szerint a környező lakóházakban végzett vizsgálatok pozitív eredményeket hoztak, így a lakók visszaköltözhetnek az otthonaikba.

 

 hirdetes_300x300  

Kulan elmondása szerint a panellakás felső emeletei olyan súlyos állapotban vannak, hogy fokozatosan el kell kezdeniük a bontási munkálatokat.

 

„Véleményünk szerint a felső emeletek a polgárok életére és egészségére is veszélyesek. Minimum négy emeletet le kell bontanunk. Ezután majd kiderül, hogy a lakóház többi részét is el kell-e távolítani, vagy valamilyen más lehetőségek is kínálkoznak majd a lakóház további sorsával kapcsolatban“

 

– pontosított Kulan.

 

Az előkészületi munkálatokat már december 10-én, kedden megkezdik.

 

Vladimír Tomek, a város szóvivője hangsúlyozta, a lakóház folyamatos lebontását a lehető leghumánusabb módon szeretnék elvégezni, tekintettel arra, hogy az eltűntként számon tartott személynek a 12. emeleten kell tartózkodnia.

 

Hétfőn a lakóház körbekerítésével egy ún. biztonsági zónát hoztak létre, emellett a lakóházak mellé nagy kapacitású konténereket is felállítottak. Ezekbe a konténerekbe a robbanás következtében keletkezett törmelékeket lehet elhelyezni.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!