Nyitókép: TvNoviny.sk

 

Az eperjesi gázrobbanás utolsó áldozatát a mai napig nem találták meg. A 70 éves Emíliát a családja valószínűleg nem fogja tudni eltemetni. Az asszony lánya a katasztrófa során nemcsak az édesanyját veszítette el, de a saját lakását is. A robbanás idején, szerencsére, nem tartózkodott otthon.

 

Emília asszony lánya, Ingrid a detonáció során munkában volt. Az édesanyját, aki a kutyájával élt a 12. emeleten, már nem tudta utolérni telefonon. Egy pillanatig abban bízott, hogy az édesanyja a robbanás idején a kutyájával sétált a lakóház közelében.

 

 hirdetes_300x300  

„Nagy egészségügyi problémái voltak, nagyon fájtak a lábai, de örült, ha egyet sétálhatott a kutyájával a ház körül“

 

– mondta a robbanásban odaveszett asszony lánya, Ingrid Pelechová.

 

Mivel az idős asszonyt a lakóház környékén nem találták meg, a lánya meg van róla győződve, hogy az utolsó, eltűnt áldozat az édesanyja. A rendőrség hivatalosan semmit sem erősített meg, a tűzoltók pedig a nagy veszély miatt befejezték a keresést.

 

Ingridnek azt ígérték, hogy a felső emeletek lebontásakor nagyon óvatosan fognak eljárni. A tűzvész idején a lakás hatalmas hőségnek volt kitéve, ennek ellenére reménykednek, hogy valamilyen emberi maradványra sikerül rálelniük a romok között.

 

Ingrid a férjével és a fiával ugyanazon az emeleten lakott, így az ő lakásuk is a tűz martalékává vált. A családot meglepte, hogy életük legnehezebb pillanatában mennyi idegen ember próbált meg rajtuk segíteni. Két fiatalember rögtön ideiglenes lakhatást kínált nekik.

 

A bank probléma nélkül felfüggesztette a jelzáloghitelüket, amíg a biztosító vissza nem fizeti az egészet. Pénzügyi támogatást a várostól is kapnak, emellett arra várnak, hogy felkínálnak-e nekik valamilyen bérlakást.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.