Nyitókép forrása: SITA/Viktor Zamborský

 

A speciális bontógép elkezdte az eperjesi, Mukačev utcai panelház felső emeleteinek elbontását. A 68 méter magasságig felérő gépet Csehországból szállították a helyszínre. A panelház közvetlen környékét evakuálták, a korábbi hírek szerint délután 17:00-ig nem térhetnek vissza lakásaikba. Az épület körüli őrzött, elkerített biztonsági zónát kiterjesztették.

 

Andrea Tuřcánová eperjesi polgármester a hétvégén a sajtónak elmondta, hogy azért volt kellett Csehországból speciális gépet hozni, mert csak ennek a típusnak elég hosszú a gémszerkezete, hogy elérje a panelház legfelsőbb emeleteit is, és képes elvégezni a munkát, hogy nincs szükség munkásokat küldeni az épület közelébe.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az ilyen bontógépek legtöbbjének a műveleti magassága 15-30 méter közötti, az ilyen 68 méteres példányokból tényleg kevés van a piacon.

 

Egyelőre még mindig nem tudni, hogy az egész épület elbontásra kerül-e. A munkálatok során a város folyamatosan egyeztetni fog a statikusokkal. Ha a robbanásban menthetetlenül megsérült felső négy emelet kivételével a többit meg is tartják, a javításuk nem lesz olcsó. A polgármester elmondása szerint a robbanástól összeomlottak a lépcsők. Ráadásul a városnak a biztosítótársaságokkal is egyeztetnie kell, mert a lakók tulajdonáról van szó.

 


Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!