Nyitókép: TASR

 

Az éjszaka is nyitva tartó nonstop boltok ezúttal csak reggel 06.00-tól este 23.00-ig lesznek nyitva a pozsonyi Óvárosban. Az új nyitva tartást az az általánosan kötelező érvényű rendelet fogja szabályozni, amit az óvárosi képviselők a keddi (dec. 17.) ülésükön fogadtak el.

 

A 2020. január 15-én érvénybe lépő rendelet nemcsak a vendéglátó-ipari egységek nyitva tartását módosítja, de a munkaszüneti napokon a különféle építkezési és rekonstrukciós munkálatokat is korlátozza.

 

 hirdetes_300x300  

A helyi hivatal szerint az új rendeletet azért fogadták el, mert a Széplak utca (Obchodná) és a Jedlik utca (Jedlíková) lakosai tetemes panaszmennyiség nyújtottak be, emellett az utóbbi időben az alkoholfogyasztás miatt több tragikus kimenetelű esemény is történt a városközpontban.

 

Az új rendelet értelmében az eddig nonstop nyitva tartó boltok 2020. január 15-től reggel 06.00 órától este 23.00 óráig állhatnak a vásárlók rendelkezésére.

 

Milan Jajcaj, Pozsony I Járási Rendőrkapitányságának igazgatója szerint egyértelmű, hogy este 22.00 óra után az óvárosi boltokban az emberek már csak alkoholt vásárolnak.

 

„Amikor a kollégáimmal ellenőrzést tartottunk a Széplak utcában, akkor az éjszakai boltok előtt annyian sorakoztak, mint régen a banánért, az emberek pedig kizárólag üveggel a kezükben távoztak”

 

– mondta.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!