Nyitókép: a Polícia Slovenskej republiky facebook-oldala

 

Központi témává vált a szlovák sajtóban egy múltheti incidens, minek verekedés tört ki egy romatelepen a Liptószentmiklósi járásbeli Vázsec községben (Vážec).

 

A rendőrség szerdai közleménye szerint idáig nem állt módjukban részletes információkat közölni az esettel kapcsolatban, mivel még folyt a nyomozás, azonban most bepillantást engedtek a történtekbe.

 

A közlemény szerint az esetre december 11-én került sor, mikor egy kislányt zaklattak roma kortársai. A kislány felhívta édesanyját, aki férjével együtt érkezett a helyszínre. Az anyuka el akarta kapni az egyik fiút, aki viszont elcsúszott és beütötte a fejét.

 hirdetes_810x300  

 

Az „ellenkező táborból” odamentek a romatelep lakói, akik rátámadtak a kislány édesapjára és annak testvérére, aki szintén a helyszínen volt. A fizikai támadás áldozatául esett a kislány anyja is.

 

A rendőrségi közlemény szerint a támadók halállal fenyegették áldozataikat. A helyszínre érkeztek a mentők, akik ellátták a kislány apjának és annak testvérének sérüléseit, valamint a sérült fiút is. Az egyik férfi hét napon túl gyógyuló sebesüléseket szerzett.

 

SKVELÁ PRÁCA POLÍCIE V PRÍPADE BITKY Z VAŽCA: IDENTIFIKOVALI VŠETKÝCH „HRDINOV“, KTORÍ HROMADNE NAPADLI HASIČA AJ…

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Mittwoch, 18. Dezember 2019

 

A rendőrök az esettel kapcsolatban nyolc 19 és 45 év közötti férfit vádolt meg testisértés miatt, két 26 és 51 év közötti nőt veszélyes fenyegetéssel. Három vádlott férfi esetében tekintettel bűnügyi előéletükre, javasolták az őrizetbevételt is.

 

Kotleba kihasználja az ügyet a kampányban

 

Az ügy medializálásának hatására szerda délután megérkezett Vázsec községbe Marian Kotleba is, ahol a smeres polgármester, Milan Lištiak és a helyi képviselők valamint a rendőrség képviselői jelenlétében a helyiekkel teli teremben szónokol.

 

„Itt van ma 200 emberünk, ha ki akarnak menni körülnézni a romatelepre, mi készen állunk”

 

mondta Kotleba, akinek felszólalását sajtóinformációk szerint a helyiek tapsa szakítja meg.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.