Nyitókép: TASR – Milan Kapusta

 

Az Eperjes városa által megrendelt építési vállalat pénteken megkezdte a gázrobbanás sújtotta lakóházból maradt törmelékek elszállítását és elraktározását.

 

Jana Ligdayová, az Eperjesi Kerületi Rendőrkapitányság szóvivőjének elmondása szerint azokat a dolgokat, amiket sikerült megmenteni a törmelékből, biztonságba helyezik, hogy aztán vissza tudják adni a tulajdonosaiknak.

 

 hirdetes_300x300  

Vladimír Tomek, a város szóvivője szerint a Munkács utcai 7-es szám alatt a törmelék eltávolítása után tovább fognak folytatódni a munkálatok, ugyanis a lakóház alsóbb szintjeit is le kell bontani.

 

Fotó: TASR – Milan Kapusta
Fotó: TASR – Milan Kapusta
Fotó: TASR – Milan Kapusta
Fotó: TASR – Milan Kapusta

 

„A mentési munkálatok elválaszthatatlan részét képezi a terep szabaddá tétele. Eperjes városának az az érdekes, hogy a munkálatok a lehető leggyorsabban befejeződjenek”

 

– tette hozzá Tomek.

 

A tragikus gázrobbanás december 6-án következett be az eperjesi Munkács utca 7-es lakóházában. A robbanásban és az azt követő tűzvészben heten vesztették életüket, egy embert továbbra is eltűntként tartanak számon. Az ő maradványát a bontási munkálatok során sem sikerült megtalálni. A panellakás lebontását hétfőn (dec. 16-án) kezdték el és szerdán (dec. 18-án) fejezték be. A válságstáb végül úgy határozott, hogy az egész lakóházat le kell bontani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.