Nyitókép: SITA

 

A parlamenti képviselők a következő évben a februári parlamenti választásokig összesen 926.139,68 eurón osztoznak meg.

 

A pénzből az a képviselő is kap, aki a február 29-ei választás után kiesik a parlamentböl. A fizetésükre ugyanis a mandátumuk lejárta után is joguk van. Erre a célra összesen 821.378 eurót különítettek el – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a SZK Nemzeti Tanácsának irodája.

 

 hirdetes_300x300  

A 2019-es évben a parlament összesen 5.527.760,76 eurót költött a képviselők fizetésére, ami az utolsó választási időszakot tekintve 15.256.006,09 eurót tesz ki.

 

Egy képviselő alapfizetése felkerekítve 3 039 euró. De ehhez még juttatást is kap.

 

A mandátuma megszűnése után az a képviselő kapja meg a kéthavi fizetését, aki legalább öt hónapig és legfeljebb öt évig volt funkcióban. Háromhavi fizetésben pedig az a képviselő részesül, aki több mint öt évig volt a parlamentben.

 

A mandátumukat betöltő képviselőknek a fent említett fizetésen kívül átalány hozzájárulás is jár. A parlament azon képviselője, akinek az állandó lakhelye a Pozsonyi kerületben található, plusz 1 824 eurót kap a fizetéséhez. Azok a képviselők, akiknek a Pozsonyi kerületen kívül van az állandó lakhelyük, plusz 2 128 euróval gazdagodnak.

 

Ezekhez az összegekhez még hozzájön a kiegészítő juttatás. Azonban ebben az összegben a parlament elnöke és alelnökei, illetve a parlamenti bizottságok elnökei és alelnökei részesülnek. A parlament elnöke nem egész 498 eurót kap, míg a négy alelnök kb. 332 eurót. A parlamenti biztosság elnökei 166 euróval több fizetést kapnak, míg az alelnökök 83 euróval.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.