Nyitókép: TASR

 

Pozsony városa hagyományos tűzijátékkal köszönti a 2020-as évet, amit a Duna közepén horgonyozó hajóból fognak fellőni.

 

A pozsonyiak, illetve a fővárosba látogatók szilveszter napján 21.30 órától egészen 02.00 óráig ünnepelhetik az új esztendő eljövetelét a Hviezdoslav téren.

 

 hirdetes_810x300  

Az óév utolsó perceinek visszaszámlálása és az újév köszöntése a Ľudovít Štúr téren lesz. Az érdeklődők innen és a tér környékéről kísérhetik figyelemmel az éjféli tűzijátékot.

 

 „Cseréljétek le a petárdákat a városi tűzijáték okozta élményre, és szórakozzatok velünk. Az ilyen típusú szervezett esemény olyan biztonságot kínál, ahol baráti légkörben, közösen ünnepelhetjük az új esztendő eljövetelét“

 

– invitálja a város a nyilvánosságot.

 

A város állítása szerint sokkal jobb megoldás a közös, biztonságos környezetben megrendezésre kerülő szilveszterezés, mivel a város különböző utcáin és terein sokkal könnyben érheti az ünneplő tömeget szerencsétlenség.

 

A pozsonyi újévi tűzijáték annak ellenére megvalósul, hogy Pozsony megye alelnöke, Elena Pätoprstá felszólította a várost az idei tűzijáték eltörlésére.

 

A decemberi testületi ülésen arra kérte Pozsony főpolgármesterét, Matúš Vallot, hogy vegye fontolóra az idei tűzijáték eltörlését, a megspórolt pénzt pedig ajánlják fel az eperjesi gázrobbanás károsultjainak.

 

Pätoprstá ajánlata éppen akkor érkezett, amikor a pozsonyi képviselők már jóváhagyták 20 ezer eurós adományukat az eperjesi károsultak javára.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!