Virgil
  • HUF: 369.30
  • USD: 1.13
  • 2 °C
  • 10 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Pellegrini kampányra is használta újévi köszöntőjét, fényezte a kormányt, közvetve kritizálta az ellenzéket

Szerinte a múlt év az erős szociális intézkedések és a külügyi kapcsolatok megerősítésének éve volt

Nyitókép: teraz.sk

 

Peter Pellegrini (Smer-SD) szlovák kormányfő újévi köszöntőjét már a kampány jegyében tartotta. Hangsúlyozta, hogy a közelgő választások ellenére mindenkinek meg kellene tartania az alapvető emberi tisztességet, szerinte több békét és kevesebb gyűlöletet kellene terjesztenie mindenkinek.

 

A kormányfő köszöntőjében a közelgő parlamenti választásokkal kapcsolatban kiemelte, hogy az államérdeknek felette kell állnia az egyén és a politikai pártok érdekeinek. Szavai szerint a választások után a helyzetnek a nemzeti megbékélés felé kell mozdulnia, és afelé, hogy Szlovákia továbbra is demokratikus és szabad ország legyen.

 

Kritizálta a “rengeteg beképzelt nyilatkozatot, hogy ki kivel nem fog együttműködni a választások után”, valamint a más politikai pártok szavazóit célzó sértéseket.

 

Pellegrini szót ejtett az elmúlt évről is, mely szerinte az erős szociális intézkedések és a külügyi kapcsolatok megerősítésének éve volt. Hangsúlyozta a kormány és a parlament által elfogadott intézkedéseket, melyek szavai szerint minden szlovákiai polgár jobb életszínvonalához vezet.

 

Ugyancsak rámutatott az elmúlt év botrányaira, amelyek kiváltották a polgárok nemtetszését, ezzel együtt kiemelte, hogy a különféle, az igazságszolgáltatás megtisztítását célzó intézkedések arra szolgálnak, hogy “a bírók és ügyészek ne csak pártatlanul és igazságosan járjanak el, de folyamatosan így is működjenek a közvélemény szemében”.

 

A kormányfő végezetül kiemelte Szlovákia jó külügyi kapcsolatait, valamint hogy milyen világszintű vezetőkkel találkozott az elmúlt évben.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket