Nyitókép forrása: tvnoviny.sk

 

Az igazságügyi minisztérium „gyanús” részeket talált Zuzana Maruniaková bírónő Markíza-váltókkal kapcsolatos korábbi ítéletének jegyzőkönyvében. A szóban forgó anyagot a minisztérium átadta a rendőrségnek.

 

Maruniaková volt az a bíró, aki korábban Marian Kočner javára döntött a négy Markíza-váltó egyike esetében (8 millió eurós tételről van szó). A Threema-üzenetek szeint Kočner Monika Jankovská korábbi smeres igazságügyi államtitkáron keresztül „intézte el” Maruaniková kedvező döntését.

 

Az ügyben folyik a nyomozás, ám Milan Lučanský országos főkapitány szerint a vádemelésre még várni kell. Daniel Lipšic, a Markíza jogi képviselője nem érti, miért kell várni már ötödik hónapja a vádemelésre.

 hirdetes_300x300  

 

Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi miniszter szerint a tárgyalás jegyzőkönyvét korábban elődje, Lucia Žitňanská (akkor még Most-Híd) is kikérte, ám (Gál állítása szerint) nem talált semmi gyanúsat. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Threema-üzenetek már Gál minisztersége idején kerültek napvilágra, tehát több információ állt rendelkezésére.

 

Maruniaková Kočner javára történő befolyásolásával vádolható Jankovská hétfőn egészségügyi okokra hivatkozva nem jelenik meg a bírói tanács speciális bizottsága előtt, amely egyébként homályos okokból ül össze.

 

Jankovská egy korábbi döntés értelmében már felfüggesztették bírói hivatalából, de a talárt egyelőre még nem vesztette el.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.