Nyitókép: teraz.sk

 

A Pénzügyminisztérium két konkrét ajánlatot adott át a napokban masszív útblokáddal tüntető fuvarozók számára, akiket traktorjaikkal és munkaképeikkel a gazdák is támogattak.

 

Az egyik 20,4 millió, a másik 29,9 millió eurós kiadást jelent a költségvetés bevételi oldalára. Minderről Ladislav Kamenický (Smer-SD) tájékoztatott a két fuvarozó érdekvédelmi szervezettel, a blokádot hirdető UNAS és ČESMAD képviselőivel tartott mai egyeztetése után.

 

A 30 millió eurós ajánlat eltörölné az ún. malus rendszert a 13 évnél öregebb járművek esetén, ami lehetővé teszi, hogy ezek a kamionok is legalább 20 százalékos kedvezményre lesznek jogosultak a jármű biztosítási díjából.

 hirdetes_300x300  

Növelik továbbá a különböző kedvezményeket a kamionok számára. Új gépjárműre akár 50 százalékos kedvezmény is járhat az eddigi 25 százalék helyett. A javaslat áttekinthetőbbé teszi és leegyszerűsíti a fuvarozók által fizetett útadó rendszerét.

 

A Česmadu lehetőséget lát a javaslat elfogadására, az UNAS azt egyelőre elutasítja. Stanislav Skala (UNAS) elmondta, hogy további öt millió euróra számítanak a tárcától. Az UNAS így továbbra is sztrájkkészültségben marad, de bízik a megegyezésben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!