Nyitókép: TIS/Facebook

 

A távozó miniszter a vegyespárt legnagyobb egyéni támogatója.

 

Sólymos László környezetvédelmi miniszter e heti botránya és a funkciójából való visszalépése jelentősen bonyolítja a Most-Híd kampánystratégiáját.

 

 hirdetes_810x300  

Annak ellenére, hogy a Most-Híd bilbordjain Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter és egyben a párt listavezetője feszít, a Most-Híd az online kampánya során a legtöbb pénzt mégis Sólymosba fektette.

 

A transzparens számla szerint a párt kampányába maga Sólymos 70 ezer eurót fektetett be, ami az összes támogatás közül a legbőkezűbbnek számít.

 

A facebookos és a Google-s reklámokra a Most-Híd eddig 50 ezer eurót költött, ebből 10 ezer éppen a lemondását benyújtó Sólymos László népszerűsítésére ment. Ennyi pénzt rajta kívül a párt egyetlen politikusára sem költöttek el.

 

A jelöltlista vezetőjét, Érsek Árpádot a Most-Híd online kampányában szinte alig lehet láni. A párt a Google-n keresztül a reklámbannereket kizárólag Sólymosra vásárolta meg.

 

Az ex-miniszter már régóta a párt legnagyobb egyéni támogatói közé tartozik. A párt éves jelentése szerint az elmúlt tíz évben mintegy 85 ezer eurót fektetett a pártba. A Most-Híd eddig 660 ezer eurót költött a kampányra, amiből 70 ezer eurót, vagyis az összeg több mint 10%-át Sólymos adományozta a pártnak. Összehasonlításképpen: a pénzadományozókat illetően Sólymost Érsek és Jakab Elemér követi 50-50 ezer euróval.

 

Sólymos László az egyik leggazdagabb szlovákiai politikus. A miniszteri fizetésén kívül 2016–2018-ban a teljes osztalékjövedelméből, illetve telekeladásból 878 ezer euróra tett szert.

 

TIS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.