Nyitókép: aktuality.sk

 

A Bírói Tanács harmadszorra sem választotta meg a Legfelsőbb Bíróság új elnökét. Jana Bajánková 9, Soňa Mesiarkinová pedig 7 szavazatot kapott. A megválasztáshoz legalább 10 szavazatra lett volna szüksége valamelyik jelöltnek. 

 

Az új választással március 30-án próbálkoznak meg ismét. Mesiarkinová saját elmondása szerint ilyen eredményre számított az bírói tanács összetétele miatt. Arra a kérdésre még nem tudott válaszolni, hogy a következő választáson indul-e.

 

Habár Marian Kočner neve egyszer sem hangzott el a mai választáson, ugyanakkor fontos „szerelője” volt annak. Jarmila Urbancová neve – aki a Legfelsőbb Bíróság alelnöke – ugyanis megtalálható a hírhedt Threema-üzenetek között, emiatt néhány kollégája fel is szólította a távozásra, ő azonban maradt.

 hirdetes_300x300  

 

A két jelöltet a mai meghallgatásuk során többször faggatták, hogy miként járnának el azokkal a bírókkal, jelenlegi kollégáikkal szemben, akik kapcsolatba hozhatók a Kočner-féle Threema-üzenetekkel.

 

Bajánková és Mesiarniková egyébként közvetve szintén szerepeltek a Threemával, Kočner említette őket, de nem úgy mint saját embereit.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!