Nyitókép: pnky.sk/illusztráció

 

A rendőrség szerda reggel több bíró, köztük Monika Jankovská ajtajában is megjelent. A rendőrség megerősítette, hogy jelenleg a „Köd” fedőnévvel működő nyomozás ügyében folyik rendőrségi akció.

 

A TV Joj információi szerint Norbert Bödörnél is megjelentek reggel 6 órakor a rendőrök, azt utcát, ahol él, lezárták, a helyszínen több rendőrautót is látni. A Joj szerint a bírók közül konkrétan Monika Jankovskánál és testvérénél Andrea Haitovánál tartanak házkutatást. A Denník N kiegészítette, hogy Denisa Cvikovánál és Vladimír Sklenkánál is nyomoznak a rendőrök.

 

Kočner, Bödör, Jankovská és Sklenka szervezett bűnözői csoportként működhettek

 hirdetes_300x300  

 

A délelőtt folyamán nyilvánvalóvá vált, hogy Bödör volt a rendőrök elsődleges „célpontja”, a bíróknál való házkutatás mind hozzá kötődik. Sajtóinformációk szerint senkit sem vettek őrizetbe, és valószínűleg nem is tervezi a rendőrség, hogy a mai nap folyamán bárkit bevigyen.

 

A rendőrség a Kočner-féle Threema-üzenetek miatt tartja a házkutatásokat, ezekből ugyanis gyanítható, hogy egész bűnszervezetet sikerült kialakítani az igazságszolgáltatás berkein belül.

 

Jelenleg a rendőrök arra utaló bizonyítékokat keresnek, hogy Kočner korrumpálta a bírókat és rajtuk keresztül befolyásolta a nyomozókat, ügyészeket.

 

Jankovská irányította a többieket

 

A Threema-üzenetekből kiderült, hogy Monika Jankovská bírónő és korábbi igazságügyi államtitkár több mint 5000 üzenetet váltott Kočnerrel, emellett többször személyesen is találkoztak. Lucia Žitňanská távozása után Kočner azt tervezte, hogy Jankovská lesz az új miniszter, aki az ő „majmocskája”. Ezt a tervét Alena Zsuzsovával osztotta meg.

 

Kočner Jankovskán keresztül intézte el, hogy számára kedvező bírósági ítéletek szülessenek. Zuzana Maruniaková ügyvédnő egyszer megítélte neki 8 millió euró értékű váltó kifizetését – ez pedig nem volt véletlen. A Threema-üzenetek szerint ez egy Jankovskával előre megegyezett terv része volt.

 

Mikor közeledett a tárgyalás időpontja, Kočner és Jankovská írogatott egymással, hogy „Zuzával” minden el van-e készítve. Jankovská biztosította róla Kočnert, hogy nem lesz gond, csak kicsit meg van rémülve a bírónő.

 

„Tehát csinálja meg, amit kell. Mert úgy jár, mint ‘Kuciak’… ???”

 

Ezt aznap írta Jankovská, mikor a sajtó beszámolt Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásáról.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!