Nyitókép: TASR

 

Robert Fico, a Smer-SD elnöke kijelentette, nem akar semmilyen muszlim közösséget Szlovákiában, és nem akarja, hogy „ezek az emberek” megváltoztassák az ország arculatát.

 

Fico ezt Besztercebányán jelentette ki pénteken, válaszul Andrej Kiska, a Za ľudí elnökének szavaira, aki a televízióban arról beszélt, hogy Szlovákiának, mint sikeres országnak, kötelessége segíteni „több száz, talán több ezer embernek, akik a háború és az erőszak elől menekül”.

 

 hirdetes_300x300  

„A Smer-SD nevében kijelentem, soha nem fogunk beleegyezni abba, hogy a mi országunkba bevándorlókat hozzanak. Van itt valami Kiska, aki gondolkodás nélkül kijelent olyat, hogy idehozatna több ezer bevándorlót. Komolyan kérdezem, itt mindenki megbolondult?”

 

– tette fel a kérdést Fico, majd ismét felszólította Kiskát arra, hogy mindezt mondja el az embereknek a tévévitájukban is.

 

Fico továbbá üdvözölte az orvostanhallgatók számának növelésére vonatkozó döntést és ennek anyagi támogatását, amiben pénteken Peter Pellegrini miniszterelnök és az orvosok tudományos közössége állapodott meg.

 

Fico szerint a jelenlegi adatok arról tanúskodnak, hogy 2024-ben 3000 orvos fog hiányozni a kórházakból, ezért is van szükség az ilyen intézkedésekre.

 

„Nyugodtan haragudjanak rám az orvostanhallgatók. Az ember egész életében fizeti az adókat, ők pedig ebből a pénzből tanulhatnak. Ez hat év alatt kb. 60 ezer eurót tesz ki, ők pedig a tanulmányai befejeztével egyszerűen azt mondják, megyünk Ausztriába vagy Németországba dolgozni. Akkor vagy fizessék meg az összeget, vagy tanuljanak külföldön. Ezért az egyik javaslatunk az, hogy feltételekhez kössük a külföldre való távozásukat. Vagy kifizetik a 60 ezer eurót, vagy maradjanak otthon és dolgozzanak le tíz évet Szlovákiában”

 

– jelentette ki Fico az orvoshiány okozta problémával kapcsolatban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.