Nyitókép forrása: sme.sk

 

A Kínából korábban hazahozott két szlovák állampolgár mintái negatívak lettek a koronavírusra, jelentette be a túrócszentmártoni egyetemi kórház szóvivője. További két személy úton van Kínából, az ő fertőzöttségük még kérdéses.

 

A francia kormánygép fedélzetén jelenleg még úton lévő két személy a kora esti órákban érkezik Prágába, ahol szigorú intézkedések mellett a szlovákhatóságok veszik át őket. A két személyt 14 napos karanténban fogják tartani a besztercebányai Roosevelt Kórházban. Peter Pellegrini a TA3 hírtelevízióban azt nyilatkozta, hogy egyik szlovák állampolgár sem mutatja egyelőre a betegség tüneteit.

 

Nem mindenki ilyen szerencsés. A Németországba szombaton evakuált két német állampolgár tesztjei pozitívak lettek. A német Luftwaffe repülőgépével szállítottak haza 124 embert a kínai Vuhan tartományból. Közülük 115 személyt a frankfurti repülőtérről a Germersheim-i kaszárnyába szállították át, 14 napig lesznek karanténban. A két fertőzöttet a frankfurti egyetemi kórházba szállítják szigorú biztonsági intézkedések mellett. A németek vasárnap megerősítették a nyolcadik esetüket is.

 hirdetes_300x300  

 

A koronavírus vasárnapra világszerte 14 600 embert fertőzött meg, elsöprő többségben Kínában (14 451 beteg). Vasárnapra virradóra megerősítették, hogy megtörtént az első haláleset is Kína határain kívül, mégpedig a Fülöpő-szigeteken.

 

Egyre több a fertőzött az USA-ban és Ausztráliában is. Japánban tartják nyilván Kína után a másodi legtöbb esetet (20).

 

Kína és vele a világgazdasági is súlyos károkkal számolhat a koronavírus miatt. Kína 21 tartományában még egy héttel meghosszabbítják a kényszerszabadságokat, a kockéázati elemzők már 5-8 százalékos ipari termelés-visszaeséssel számolnak.

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!