Nyitókép: denníkN

 

Ma reggel 09.00 órától folytatódik a Kuciak-gyilkosság bírósági tárgyalása. Kedden is az igazságügyi szakértők meghallgatása van terítéken, akik Alena Zsuzsová és a többi vádlott mentális állapotáról is véleményt mondanak. Kočner és Zsuzsová is jelezték a bíróságnak, hogy ma távollétükben kérik a tárgyalás folytatását.

Zsuzsová védőügyvédje, Štefan Neszméry ügyfele személyiségi jogaira hivatkozva már kérte a nyilvánosság kizárását a mai tárgyalásról. Elmondta, hogy Zsuzsová pszichikai problémákkal küzd, ami nem tartozik a nyilvánosságra. A bíróság vizsgálta, a közérdek, vagy a személyiségi jogok az erősebb indok-e ilyen esetben.

 

Kuciakék védőügyvédje, Daniel Lipšic és Roman Kvasnica sem ért egyet a nyilvánosság kizárásával. Kvasnica szerint elég, ha az újságírókat felszólítják, hogy az érzékeny információkat ne dolgozzák fel.

 hirdetes_300x300  

 

Lipšic szerint a pszichológiai eredmények kulcsfontosságúak a bűnösség és a büntetés mértékének megállapításában, és az átláthatóság szempontjából fontos lenne, hogy ne zárják ki a közvéleményt a tárgyalás ezen szakaszából

 

A bíróság szenátusa végül rövid egyeztetés után úgy döntött, hogy zárt ülésen tárgyalják Zsozsová mentális állapotát. A döntést azzal indokolta, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, és Zsuzsovának is joga van a személyiségi jogai védelmére, az egészségügyi állapotával kapcsolatos információk pedig érzékeny adatnak minősülnek.

 

Körkép.sk/DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!