Nyitókép: TASR/Michal Svítok

 

Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke bízik abban, hogy a rendőrség bebizonyítja, egyedül írta a kisdoktori értekezését – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján a rigorózusi munkája körül kialakult plágiumbotránnyal kapcsolatos nyomozás kapcsán.

 

Danko megjegyezte, hogy a plágiumügy kapcsán nem vádolták meg és nem is ítélték el, mindössze tanúként hallgatták ki.

 

 hirdetes_300x300  

Mária Faltániová, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője a TASR-nek megerősítette, hogy a rendőrség továbbra is folytatja a nyomozást Andrej Danko kisdoktori munkáját illetően.

 

„Örülök, hogy a rendőrség tisztázni fogja, legális úton szereztem a titulusomat. Többet majd akkor mondok, ha meglesz az eredmény. Én sem tudok többet, így kíváncsian várom mi lesz. Remélem beigazolódik, hogy egyedül írtam a munkámat és részt vettem a vizsgán“

 

– állítja a parlament elnöke, majd hozzátette: abban az időben senki sem tudta, hogy egyszer milyen funkciót fog betölteni, ezért senki sem ismerte el neki ingyen a vizsgáját.

 

Állítása szerint a médiában megjelent információk alapján valaki kezdeményezni kezdte a rendőrségnél azt, hogy ellenőrizze a rendelkezésre álló tényeknek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!