Nyitókép: a Prezídium Hasičského a záchranného zboru facebook-oldala

 

Szlovákia nagy részén első- és másodfokú riasztás van érvényben a kedvezőtlen időjárás miatt. A legtöbb helyen az erős széllökések okoznak gondokat, míg a hegyekben 10-20 centiméternyi havat jósoltak a meteorológusok a mai napra.

 

A tűzoltókat délután 14 óráig több mint 170 helyszínre riasztották az időjárás okozta technikai mentés céljából. A hivatalos közlések szerint dél körül rohamosan megnőtt a bejelentések száma. A tűzoltóknak Nagyszombat és Pozsony megyében adta a legtöbb munkát az ítéletidő. Míg előbbiben 54, addig az utóbbiban 55 esethez hívták ki a szakembereket. Nyitra megyében kissé jobb a helyzet, itt „csak” 24 esetben riasztották a tűzoltókat.

 

forrás: A tűzoltóság facebook-oldala

 

 hirdetes_300x300  

 

Pozsony környékén akadozik a vonatközlekedés is – többnyire a sínekre dőlt fák okozzák a gondot. Erdőháton (Záhorie) vörösriasztás van érvényben, a vonatok egyáltalán nem közlekedhetnek.

 

Többfelé történtek közúti balesetek is – Nagymegyer előtt, Komárom irányából is csak egy sávban járható az út baleset miatt. Lég felől Dunaszerdahely irányába szintán csak egy sáv áll a közlekedők rendelkezésére.

 

A rendőrség óvatosságra inti a sofőröket, kérik, hogy mindenki olyan gyorsasággal haladjon, hogy legyen ideje reagálni a váratlan helyzetekre (pl. kidőlő fa, letörő ág) is.

 

forrás: A tűzoltóság facebook-oldala

 

Az ország északi megyéiben sok helyen rendőrök irányítják a forgalmat a sűrű havazás miatt.

 

Az iMeteo előrejelzése szerint 15 óra után nyugat felől folyamatosan csökken majd a szél erőssége, ezzel együtt azonban az ország középső és keleti részén megerősödik. Az előrejelzések szerint a viharos erejű szél szerdán is kitart az ország nagy részén.

 

Áradások miatt is riasztják a tűzoltókat, forrás: A tűzoltóság facebook-oldala

 

A Körkép.sk információi szerint a Komáromi járásban áramkimaradások is történtek, az áramszolgáltató hivatalos oldalán található információk szerint akár három órán keresztül is eltarthat, míg sikerül normalizálni a helyzetet és visszakapcsolni az áramot.

 

A dévényi városi hivatal előtt is kidőlt egy fa, forrás: aktuality.sk

 

Szinte az egész ország területén érvényben van valamilyen riasztás, forrás: reprofoto

 

Körkép.sk, aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.