Nyitókép forrása: imeteo.sk/illusztráció

 

Tovább áramlik térségünkbe a hideg levegő, szerdán folytatódik a széliharos idő, azzal a különbséggel, hogy több lesz a napsütés. A Magas-Tátra környéki járásokban elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok hóátfúvások miatt.

 

Északon csapadékos idő és -2 és +3 fokos nappali csúcshőmérséklet, nyugaton és délen többnyire napos idő várható 3-7 fok közötti nappali csúccsal. A Nagykürtösi és Losonci járásokon kívül mindenhol első-, másod- vagy harmadfokú figyelmeztetés van érévnyben szél miatt.

 

A Magas- és Alacsony Tátrában, valamint a Nagyrőcei, Roznyói és Kassa vidéki járásokban harmadfokú figyelmeztetés van érvényben hegyről „lezúduló” légmozgás miatt. Helyenként 160 km/órás széllökésekre is számítani lehet, vagy akár tartósabb, 110 km/órás átlagos sebességű szélviharra.

 hirdetes_810x300  

 

A kelet-szlovákiai és nyugat-szlovákiai magyarlakta járások mindegyikében másodfokú figyelmeztetés van érvényben, napközben 65-95 km/órás szélre kell számítani. A figyelmeztetés az esi órákig érvényben lesz, Besztercebánya megyében késő estig.

 

Délen csapadékra nem kell számítani.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!