Nyitókép: tyzden.sk

 

A szlovák közszolgálati rádió szombat déli politikai vitaműsorában sem tudott túllépni a Most-Híd elnöke saját sérelmein. A másik vendég Boris Kollár volt, a Sme rodina elnöke.

 

A sajtótól kezdve az MKP-n keresztül egészen Orbán Viktorig mindenkit felelősnek tart a jelenlegi állapotokért, kivéve saját magát.

 

Ján Kuciak meggyilkolása biztosan befolyásolja majd  a választási eredményeket, ismerte el a műsorban Bugár Béla. Hozzátette ugyanakkor, hogy egyesek parazitálnak a kettős tragédiából.

 hirdetes_300x300  

 

A koalíciós partnereivel szemben (szerk. megj. Martin Glváč, Andrej Danko) felmerült információk, azaz hogy Alena Zsuzsovával incselkedtek, Bugár szerint magánügynek minősülnek egészen addig, amíg nem merül fel a politikus befolyásolásának a lehetősége, onnantól kezdve ugyanis biztonsági kockázat.

 

„A tradicionális keresztény családban hiszek. 37 éve vagyok házas, ezalatt én is több megkeresést kaptam szép arcú hölgyektől is, de mindig kitöröltem őket. Nekem nincs mitől félnem e téren. De ez mindig veszélyes“ – fogalmazott Bugár.

 

Ugyanakkor a műsorban nem kérdezték meg tőle, hogy miről beszélgettek a Maldív-szigeteken épp a házassági évfordulójukon Marian Kočnerrel. A gyilkossággal vádolt, és akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhető maffiózó nyilvánosságra került telefonbeszélgetéseiből ugyanis kiderül, hogy Kočner a találkozójuk után már tudta, hogy Bugárék nem lépnek ki a jelenlegi kormányból.

 

Az események végül ugyanezt igazolták. Bugár előhúzta a harmadik mondatot, és maradt.

 

„Egy hibát követtünk el: míg mi a demokráciát építettük, Kočner saját maffiahálózatot hozott létre, melyet észre sem vettük.”

 

– fogalmazott a műsorban.

 

A jelenlegi állapotokért, mint mondta, az ellenzék és a sajtó is felelős, akik szerint minden rossz, minden a maffia kezében van, ami a szélsőségek malmára hajtják a vizet.

 

A kérdésre, hogy együtt tudna-e működni a legfrissebb felmérések szerint egyre inkább előretörő Igor Matovičcsal, Bugár kitérően válaszolt. A világos NEM-et ugyanis kerülte.

 

„Mit csinál most Matovič? Az összes ellenzéki pártot támadja. Ugyanezt csinálta 2016-ban. Támadta a Sieťet, a KDH-t, mely be sem jutott a parlamentben, és bennünket is. Mit ért el vele? Hogy más lehetőség nem volt, mint a jelenlegi kormány létrehozása”

 

– mondta.

 

Bugár szerint Matovičcsal nem lehet megegyezni, mert mindig zsarol, mindenkit feljátszik, és félő, hogy ugyanezt fogja folytatni.

 

„Szlovákiának nincs szüksége feszültségre. Sem nemzetiségi, sem más formában. Mire jó az a szlogen, a PS/Spolu részéről is, hogy „Poďme do nich?” (szerk. megj. gyerünk, ellenük).  Ez feszültséget kelt”

 

– kritizálta önmagát is cáfolva az OLaNO-n kívül másik választások utáni potenciális partnerét, a PS/Spolut.

 

A műsorban rákérdeztek a meghiúsult magyar-magyar összefogás okaira is.

 

„Az MKP-val meg is egyeztünk a választási pártról, de Orbánnak ez nem tetszett. Szétverte az együttműködést, majd keresteg egy indokot rá. Ez lett a Smer visszautasítása. Mert mi történt csütörtök és kedd között?”

 

– tette fel a kérdést a választások után a felmérések szerint vélhetően a politikából végleg kieső politikus.

 

Szerinte Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója emailt küldött Őry Péternek, hogy „nem küldtünk elég pénzt? Minek tárgyaltok árulóval?”.

 

„Én nem tudom, hogy ez így volt-e? Hívták a Csemadokot, Bárdost, aki Magyarországról kap pénzt, aki kabátot is fordított.”

 

– panaszkodott Bugár.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.