Nyitókép forrása: Facebook./Polícia Slovenskej Republiky

 

A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség kommandósai a héten a „Bossanova” nevű nemzetközi akció keretében Szlovákiában hat férfit és egy nőt vett őrizetbe egészségügyi eszközök és gyógyszerek illetéktelen forgalmazásának vádjával.

 

A gyanú szerint az őrizetbe vett személyek többek között potencia növelő tablettákat árusítottak, raktároztak és terjesztettek engedély nélkül. A rendőrség hangsúlyozta, hogy olyan gyógyszerekről van szó, amelyek hatóanyagai vénykötelesek.

 

Az eddigi információk szerint a bűnszervezet tagjai öt országban, köztük Szlovákiában értékesítették a gyógyszereket. Szlovákiában tárolták őket, mielőtt a vevők az interneten megrendelték volna.

 hirdetes_300x300  

 

A kommandósok Nagyszombatban, Galántán és Vágsellyén csaptak le a gyanúsítottakra, a házkutatások során mobilokat, iratokat, számítógépeket, adathordozókat foglaltak több ezer darab különböző típusú gyógyszerrel együtt.

 

Ha a gyanúsítottak bíróság elé kerülnek, háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik őket. A szlovák hatóságokon kívül a nemzetközi akcióban részt vettek Csehország, Franciaország, Lengyelország és Németország illetékes szervei. A razziára még február 5-én hajnalban került sor.

 

teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!