Nyiókép: Branislav Račko

 

Peter Pellegrini kormányfő, a Smer-SD listavezetője továbbra is a kormányfői posztban képzeli el magát, ha a Smer megnyeri a februári parlamenti választást és ismét benne lesz a kormányban. Mindezt a Smer-SD kampányának utolsó fázisát prezentálva jelentette be a besztercebányai Szlovák Nemzeti Felkelés Múzeumában.

 

„Nem olyan emberként állok itt, akinek reggeltől estig nincs más dolga csak az, hogy a múltban történt piszkos dolgok között kutasson és felszínre hozza azokat. Olyan emberként állok itt, aki különböző állami funkciókat illetően tényleges tapasztalattal rendelkezik, és tudja milyen Szlovákia kormánya és az állam élén állni”

 

– mondta Pellegrini.

 hirdetes_300x300  

 

A beszéde elején rögtön elhatárolódott mindenkitől, aki kétségbe vonja a szlovák történelmet.

 

„A Smer-SD soha nem működhet együtt olyasvalakivel, aki kétségbe vonja a szlovák nemzeti felkelést és a holokausztot, illetve nevetség tárgyává teszi a felégetett falvak áldozatait”

 

– hangsúlyozta.

 

Pellegrini azt is kiemelte, hogy a Smer-SD soha nem ül tárgyalóasztalhoz egy olyan párt képviselőivel, akik nyíltan vagy burkoltan, de arról beszélnek, hogy meg akarják szüntetni azokat a szociális intézkedéseket, amelyeket a Smer vezetett be Szlovákia lakossága számára.

 

A kormányfő szerint Szlovákia a változás útján halad, hiszen ma már nem olyan, mint 2008-ban vagy 2018-ban.

 

„Szlovákiában már bekövetkezett a változás”

 

– hangoztatta.

 

Pellegrini az OĽaNO vezérének, Igor Matovičnak azon kezdeményezésére is reagált, miszerint az emberek egy kérdőív segítségével válaszolják meg azt, mit várnak az új kormánytól és államtól.

 

„A vezetésem alatt a kormányülések fele Kelet-Szlovákiában vagy Közép-Szlovákia déli részén volt, ezért pontosan tudjuk, mi gyötri az embereket és mi az, amiben segítenünk kell nekik. Ezért sincs szükség semmiféle kérdőívre”

 

– zárta le Pellegrini.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!