Nyitókép forrása: denniks.sk

 

Egy újabb, eddig ismeretlen ügynökség közvélemény-kutatása jelent meg. A felmérést a tavaly alakult, magát konzervatívnak valló, de tartalmilag az „alternatív” hírportálok közé sorolandó Denník S rendelte meg. Ez a felmérés mind az MKÖ-t, mind a Most-Hidat parlamenten kívülre méri. A korábbi felmérésekkel ellentétben azonban az OĽANO-t visszasorolta az ötödik helyre.

 

Ha most lennének a választások, a Communications & Campaings szerint azt a Smer nyerné meg 19,65 százalékkal. A második helyen az ĽSNS jutna be a parlamentbe 11,82 százalékkal, a harmadik helyen a Za ľudí végzett 10,03 százalékkal.

 

Negyedik a PS-SPOLU 9,04 százalékkal. A PS-SPOLU az egyetlen olyan formáció, amely koalícióként, méretteti meg magát a választáson, így nála a bejutási küszöb 7 százalék.

 hirdetes_300x300  

 

A többi ügynökség által vezető ellenzéki pártnak mért OĽANO a C&C szerint csak az ötödik helyet szerezné meg 8,74 százalékkal. Őket a Sme rodina követné 7,25 százalékkal, majd az SNS következik 6,16 százalékkal.

 

A KDH erősen kiesésgyanús helyzetben 5,46 százalékot kapott az C&C-től, de az SaS sincs jobb helyzetben 5,16 százalékával.

 

A parlamenti küszöb alatt az első párt a Dobrá Voľba 4,37 százalékkal. A Most-Híd 4,17, az MKÖ 3,77 százalékot kapott.

 

A többi ügynökségtől merőben eltérő eredményt érdemes fenntartásokkal fogadni.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.