Vilmos
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 19 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Matovič tárgyalóasztalhoz hívta a demokratikus ellenzéki pártok elnökeit

Truban elfogadta Matovič meghívását, Hlinának nem fűlik a foga egy reality show-hoz.

Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Igor Matovič, az OĽaNO mozgalom elnöke tárgyalóasztalhoz hívta a demokratikus ellenzéki pártok elnökeit.

 

Matovič azt szeretné, ha sikerülne közösen megállapodniuk tíz pontban az idei parlamenti választást előtt. Mindezt keddi sajtótájékoztatóján ismertette.

 

Matovič megjegyezte, keddtől számítva már csak 18 nap van hátra a parlamenti választásig.

 

 „Mivel a tizennyolcas szám a felnőtté váláshoz köthető, ezért ezen a napon szeretnénk új utat mutatni Szlovákiának, és reményt adni arra, hogy mi, a demokratikus ellenzék képviselői felnőttünk”

 

– jegyezte meg.

 

Matovič elmondása szerint nemcsak szóban kell ismertetni azt, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok miként fognak közösen kormányozni. Az embereknek tetteket is látniuk kell.

 

„Vagyunk, akik vagyunk. Mutassuk meg, hogy felelősségteljesek vagyunk, állítsuk össze azt a tíz pontot, mert az emberek erre várnak“

 

– mondta.

 

Az éttermi asztal a választás napjáig le lesz foglalva, hogy az ellenzéki vezetők akkor találkozhassanak ott, amikor idejük engedi.

 

Truban elfogadta Matovič meghívását

 

Michal Truban, az ellenzéki PS/Spolu koalíció listavezetője elfogadta Igor Matovič meghívását. Véleménye szerint ez egy pozitív lépés, hiszen már az elejétől kezdve megpróbáltak együttműködni az ellenzéki pártokkal. Ahogy Matovič, ő is szeretné megmutatni az embereknek, hogy képesek az együttműködésre.

 

Miroslav Beblavý, a Spolu elnöke szerint komolyan kell venni Matovičot, mert az ellenzéki politikusok közül ő rendelkezik a legmagasabb támogatottsággal.

 

„Mindent komolyan kell venni, amit mond vagy csinál, és Szlovákia érdekében megfelelően kell rá reagálnunk”

 

– vélekedett Beblavý.

 

Hlinának nem fűlik a foga egy reality show-hoz

 

A KDH szintén készen áll arra, hogy minden normális, konstruktív és racionális találkozón részt vegyen az ellenzéki pártokkal. Viszont a kamerák előtt zajló találkozóval problémái vannak.

 

„Problémám van egy kamerák nyomása alatt megrendezett reality show-n részt venni. Ehelyett inkább egy tisztességes, nyugalmas, a problémák megoldására irányuló találkozót kellene szervezni”

 

– vélekedett Alojz Hlina, a KDH elnöke.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket