Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Igor Matovič, az OĽaNO mozgalom elnöke tárgyalóasztalhoz hívta a demokratikus ellenzéki pártok elnökeit.

 

Matovič azt szeretné, ha sikerülne közösen megállapodniuk tíz pontban az idei parlamenti választást előtt. Mindezt keddi sajtótájékoztatóján ismertette.

 

 hirdetes_810x300  

Matovič megjegyezte, keddtől számítva már csak 18 nap van hátra a parlamenti választásig.

 

 „Mivel a tizennyolcas szám a felnőtté váláshoz köthető, ezért ezen a napon szeretnénk új utat mutatni Szlovákiának, és reményt adni arra, hogy mi, a demokratikus ellenzék képviselői felnőttünk”

 

– jegyezte meg.

 

Matovič elmondása szerint nemcsak szóban kell ismertetni azt, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok miként fognak közösen kormányozni. Az embereknek tetteket is látniuk kell.

 

„Vagyunk, akik vagyunk. Mutassuk meg, hogy felelősségteljesek vagyunk, állítsuk össze azt a tíz pontot, mert az emberek erre várnak“

 

– mondta.

 

Az éttermi asztal a választás napjáig le lesz foglalva, hogy az ellenzéki vezetők akkor találkozhassanak ott, amikor idejük engedi.

 

Truban elfogadta Matovič meghívását

 

Michal Truban, az ellenzéki PS/Spolu koalíció listavezetője elfogadta Igor Matovič meghívását. Véleménye szerint ez egy pozitív lépés, hiszen már az elejétől kezdve megpróbáltak együttműködni az ellenzéki pártokkal. Ahogy Matovič, ő is szeretné megmutatni az embereknek, hogy képesek az együttműködésre.

 

Miroslav Beblavý, a Spolu elnöke szerint komolyan kell venni Matovičot, mert az ellenzéki politikusok közül ő rendelkezik a legmagasabb támogatottsággal.

 

„Mindent komolyan kell venni, amit mond vagy csinál, és Szlovákia érdekében megfelelően kell rá reagálnunk”

 

– vélekedett Beblavý.

 

Hlinának nem fűlik a foga egy reality show-hoz

 

A KDH szintén készen áll arra, hogy minden normális, konstruktív és racionális találkozón részt vegyen az ellenzéki pártokkal. Viszont a kamerák előtt zajló találkozóval problémái vannak.

 

„Problémám van egy kamerák nyomása alatt megrendezett reality show-n részt venni. Ehelyett inkább egy tisztességes, nyugalmas, a problémák megoldására irányuló találkozót kellene szervezni”

 

– vélekedett Alojz Hlina, a KDH elnöke.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!