Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

A bíróság elrendelte, hogy Ľuboš Blaha smeres parlamenti képviselő azonnali hatállyal törölje azokat a bejegyzéseit a Facebookról, amelyek az ESET informatikai vállalat választásokba való beavatkozásáról szólnak.

 

A bíróság döntése értelmében Blahának tartózkodnia kell „minden valótlan állítástól az ESET és a választások befolyásolása kapcsán”. A bíróság a vállalat jó hírneve védelmében hozta meg döntését – derül ki a Webnoviny cikkéből.

 

A smeres politikus köztudottan marxista nézeteket vall, a kampányban nagy szerepet kapott a szocialista nosztalgiára fogékony idősebbek, és a szocialista rendszerrel és Oroszországgal szimpatizáló fiatalok megszólításában. E célból többnyire különböző konspirációs elméletekkel áll elő, a nyugati mainstream-i médiát megszégyenítő módon alkalmaz kettős mércét, csak épp az USA kárára és Oroszország javára.

 hirdetes_300x300  

 

Legutóbb azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy Robert Ficoval pózolt egy fotón, kezében egy tiltott kommunista szimbólumot tartva.

 

Más területen is látványosan egyoldalúan nyilatkozik a 45 ezer facebook-követően rendelkező Blaha. Míg a híres-hírhedt iráni katonai vezető, Kasszim Szulejmáni elleni amerikai légicsapásra válaszul a szlovák külügyi bizottság fejlécével ellátott levelet küldött Teheránnak, amelyben hősként méltatta Szulejmánit, addig az Irán által lelőtt ukrán géppel kapcsolatban mélyen hallgatott.

 

A mostani bírósági döntés hátterében az áll, hogy Blaha számos facebook-videójában arról beszélt, hogy az ESET az amerikai CIA-val áll kapcsolatban és hogy a vállalat tulajdonosai oligarchák. Blaha a Smer  listájának 11 helyéről vághat neki a választásoknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: ESET Ľuboš Blaha SMER

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!