Nyitókép: Facebook

 

A HPI, az INESS és a INEKO elemzői közös erővel értékelték a választásokon induló pártok egészségügyi programját.

 

A szerdán közzétett eredmények szerint a legjobban az SaS és a PS/Spolu végzett. A lista végén ellenben a Smer, Kotleba pártja és meglepetésre az MKÖ szerepel.

 

Ez utóbbi programját az Összefogás egészségügyi szakértője, a pozsonyi egyetemi kórház korábbi vezetője, a Világi Oszkárhoz közeli Kovács György készítette.

 hirdetes_300x300  

 

 

A politikai pártok összesen 658 intézkedést javasoltak. Az elemzők ezeket értékelték aszerint, hogy minőségi, kivitelezhető és fenntarthatóak-e. A végeredményt a program komplexitása, egységessége is befolyásolta.

 

Tomás Szalay, a HPI vezetője szerint épp itt mutatkozott meg, hogy ki ért az egészségügyhöz, és ki az, aki csak megfogalmazza a célokat anélkül, hogy leírná, hogyan akarja elérni azokat.

 

Az elemzők egyetértettek abban, hogy a pártok nem ígérnek radikális reformokat. Az INESS elemzője, Martin Vlachynský szerint inkább Rudolf Zajac 2004-es félbehagyott változtatásait vinnék tovább.

 

Szalay szerint az egyes pártok programjai nem állnak túl messze egymástól, és összehangolhatóak. Az értékelés pozitív és negatív pontjairól itt lehet olvasni bővebben, egyikük sem említi azonban közelebbről a Most-Hídat vagy az MKÖ-t

 

 

Körkép.sk/webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!