Nyitókép: Fotolia.com

 

A 2019/2020-as tanévben elsőként a nyugat-szlovákiai alap- és középiskolás diákok élvezhetik a tavaszi szünetet. Február 17-től 21-ig a Pozsonyi, a Nyitrai és a Nagyszombati kerületben tanuló diákok pihenhetnek.

 

Az egyhetes tavaszi szünetet már hagyományosan három időpontra osztják szét az egyes kerületek szerint. A nyugat-szlovákiai diákok február 24-én, hétfőn ülnek vissza az iskolapadba.

 

 hirdetes_300x300  

Február 24-től 28-ig a Besztercebányai, Zsolnai és Trencséni kerületi iskolások élvezhetik a tavaszi szünetet. Számukra a tanítás március 2-án, hétfőn kezdődik.

 

Utolsóként Kelet-Szlovákiában, a Kassa és az Eperjesi kerületben kezdődik meg a szünet, és március 2-tól 6-ig tart, a tanítás pedig március 9-én, hétfőn kezdődik.

 

A nyári vakáció előtti utolsó iskolai szünet húsvétkor lesz, április 9. (csütörtök) és 14. (kedd) között. A diákok április 15-én, szerdán térnek vissza az iskolapadba. A kéthónapos nyári szünidő július 1-jén veszi kezdetét és augusztus 31-ig tart. A 2020/2021-es tanév szeptember 2-án kezdődik.

 

Az iskolai szünetek ütemtervét a www.minedu.sk honlapon teszi közzé az oktatási minisztérium.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!