Vilmos, Bíborka
  • HUF: 365.90
  • USD: 1.08
  • 6 °C
  • 20 °C
Belföld

A Most-Híd nem támogatja a Smer rendkívüli ülésének megnyitását

Ha meg is nyitják, nem vesznek rajta részt

Nyitókép forrása: dennikn.sk/reprofotó

 

Bugár Béla Érsek Árpáddal közös sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a Most-Híd nem támogatja a Smer által mára összehívott rendkívüli ülést, amelyen két szociális intézkedésről és az autópálya-díjak 3,5 tonnánál kisebb gépkocsikra vonatkozó eltörléséről szavaznának a képviselők. Ha a Smernek sikerülne is az SNS-szel és más pártokkal megnyitniuk a rendkívüli ülést, a Most-Híd azon akkor sem vesz részt.

 

Bugár azza indokolta pártja döntését, hogy nem tizenegy nappal a választások előtt „kellene megmutatni, hogy nem kint a polgárokkal, hanem parlamentben akarunk kampányolni”.

 

Hirdetés(x)

A mai ülésen a Smer 800 millió eurós csomagot akar elfogadni, amelynek egy része a 13. nyugdíj bevezetésére fordítódik majd, a másik része a családi pótlék megduplázására. Az SNS javaslatára javaslatban megtárgyalják majd az autópálya-díjak eltörlését a 3,5 tonnánál kisebb járműkre vonatkozóan. Ez közlekedési tárca alá tartozó Nemzeti Autópálya Ügynökség számára 80 milliós bevételkiesést jelent. Az államháztartási hiányt ezek a intézkedések nagyjából 45 százalékkal növelnék meg (a jelenlegi 1,8 milliárdos deficitet újabb 800 millióval).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket