Nyitókép: pravda.sk

 

A választási moratórium miatt új közvélemény-kutatási adatokat már nem lehet közzétenni (bár a pártok most is készítenek), a politikai hangulat azonban napról napra változik.

 

Ugyanúgy az esélyek is a bejutásra, kormányalakításra, a minél jobb választási eredmény elérésére. Ezt mutatják a fogadóirodák aktuális számai is. A Körkép.sk most a NIKE esélylatolgatásait mutatja be olvasóinak 11 nappal a parlamenti választások előtt.

 

Ki nyeri a választásokat?

 hirdetes_300x300  

 

A NIKÉ szerint erre két pártnak, a Smernek és az OĽaNO-nak van csaknem azonos esélye. Mindkettő győzelmére kevesebb, mint kétszeres pénzt fizetnek.

 

 

Ki végez a második helyen?

 

Hogy ők ketten végeznek az első két helyen, az az együtthatók alapján szinte biztosra vehető. Mi több, a különbség itt Ficoék és Matovičék között már el is tűnt.

 

 

Kié lesz a dobogó harmadik foka?

 

A fogadóiroda a harmadik helyre egyértelműen az ĽSNS-t várja. Aki arra fogad, hogy Marian Kotlebáék a dobogón végeznek, 1,17-szeres pénzt nyerhet.

 

 

MKÖ és Most-Híd

 

Ami a magyarok által leginkább támogatott pártokat illeti, a bukmékerek nem nagyon bíznak sem a Most-Híd, sem az MKÖ sikerében. Hogy az Érsek és a Bárdos vezette választási lista az első nyolc párt között végez, arra az együtthatók alapján kevés esély van, némileg több reményt fűzve a Most eredményéhez.

 

 

Ki lesz az új kormányfő?

 

A kérdés arra vonatkozik, hogy pártelnök, vagy nem pártelnök töltheti-e be a miniszterelnöki tisztséget. A NIKÉ szerint jóval nagyobb esély van arra, hogy nem valamelyik, a választásokon induló párt elnöke lesz a kormányfő.

 

Ugyanakkor a legnagyobb esélyt az OĽaNO-nak, majd a PS/Spolunak, harmadikként pedig a Za ľudínak adja arra, hogy ők jelölhetik majd a miniszterelnök személyét.

 

 

Kik alkotják majd az új kormánykoalíciót?

 

A bukmékerek szerint szinte biztos, hogy az OĽaNO ellenzéki társaival alakul új kormány. A kérdés csak az, hogy a Sme rodina és a KDH köztük-e lesz. Hogy a Most folytathatja a kormányzást, arra NIKÉ 4,5-szörös pénzt fizet.

 

 

Ki lesz az új kormányfő?

 

VIszonylat magas együtthatók szerepelnek ennél a lehetőségnél, ami azt jelzi, hogy elég bizonytalan a kimenetel. A fogadóiroda szerint a legnagyobb esélye Igor Matovičnak van arra, hogy kormányfő legyen, őt az elemzők szerint egyre kevésbé esélyes Róbert Mistrík és egy másik OĽaNO-s, Eduard Heger követi.

 

 

Ki nyeri a csatát a magyar szavazatokért?

 

Magyar szempontból talán a legérdekesebb az az esélylatolgatás, hogy ki lesz sikeresebb az MKÖ és a Most-Híd háziversenyében. Nos, a NIKÉ ebben inkább Bugárékban bízik, akire 1,67-szeres pénzt fizet arra, hogy jobb eredményt érnek el mint az MKÖ.

 

 

Lesz magyar képviselet a parlamentben?

 

A Most esetében 3, az MKÖ-nél a tét 3,01-szeresét nyerhetjük, ha arra fogadunk, hogy egyik vagy másik párt bejut a parlamentbe. Hogy a küszöb alatt végeznek, arra egyarát 1,3 szoros a szorzó.

 

 

Preferenciaszavazatok a magyar jelölteknél

 

Itt van talán a legnagyobb meglepetés a NIKÉ tippjeit elemezve. Bárdos Gyulának ugyanis nagyobb esélyt tulajdonítanak arra, hogy úgy Bugártól, mint Érsektől több egyéni karikát szerez.

 

 

Ti már fogadtatok?

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!