Nyitókép forrása: sme.sk

 

Róbert Buček, a Demokratapárt (DS) szóvivője távozott posztjáról, miután a Ľubomír Galkohoz kötődőt, DS színeiben választáson induló egykori SaS-es képviselők ma támogatták a Smer és az SNS rendkívül ülésének megnyitását – önmagában az ĽSNS kevés lett volna, így lényegében ők döntötték el az ülés sorsát.

 

„Nem védhetik a védhetetlent” – írta facebook-bejegyzésében Buček, hozzátéve, hogy fontosnak tartja a kormányváltást és a „korrupciós maffia erők” felszámolását, de lojalitása ellenére nem vehet részt valamiben, „ami újra és újra öngólt rúg”.

 

A DS elnöke, Kravčík felszólította Galkoékat, hogy lépjenek vissza a párt választási listájáról a történtek után, ha nem teszik, akkor, a párt elnöksége fogja őket erre kényszeríteni. Galkoék nem csináltak tragédiát a bejelentésből, az ő értelmezésük szerint „beszámolóval tartoznak a DS elnökségének” mai tettükről.

 hirdetes_300x300  

 

Nyugalmuk nem véletlen. A DS a korábbi felméréseken a mérhetetlen kategóriába esett. A párt elnökségében Galkoék négy, Kravčík öt helyet ellenőriz, de a párt által kampányra felvett 95 ezer eurónyi kölcsön nagy része Galkoéktól származik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!