Nyitókép: Denník N/Tomáš Benedikovič

 

Tisztelt résztvevők!

 

Sok idő telt el azóta, hogy valaki elvette a boldogságunkat, hogy számunkra megállt az idő és hogy itt találkozunk Önökkel. Továbbra sem bírjuk elviselni az elválást és azt, amit okoztak nekünk. Szörnyű érzés látni az arcukat, hallani a hangjukat és szembeszállni azokkal, akik elvették az angyalainkat. Mindezek ellenére sosem voltunk egyedül, itt voltatok és most is itt vagytok velünk, hogy erőt adjatok.

 

 hirdetes_300x300  

Ügyek, mulasztások, lopások, korrupciók és gyilkosságok hosszú, nagyon hosszú listája, amit nem lehet megbocsátani. Azoknak az embereknek sem, akik ezeket a dolgokat elvégezték, és azoknak sem, akik együttműködtek velük.

 

Nem felejtünk.

 

Félelmetesek azok az összeköttetések, amelyek a főgyanúsítottak és a legmagasabb pozíciókban helyet foglaló politikusok és bírók között alakultak ki az országunkban, ezért joggal féltjük magunkat, de elsősorban az igazságot. Az emberek érdeke és nyomása nélkül semmilyen szükséges dolgot nem képesek véghezvinni, de a szükségtelen dolgot egy pillanat alatt elvégzik a maguk javára. Sőt, még meg is győznek minket a szükségességükről.

 

Sajnáljuk, hogy az emberek gyakran ahelyett, hogy többet olvasnának vagy jobban értenének a dolgokhoz, a saját személyes megalapozatlan nézeteiket és érzéseiket hangoztatják. A rossznak éppen elég az, hogy ne keressük az igazságot és csendben maradjunk.

 

Martinkának és Jankonak egy vágya volt: szerényen, igazságban élni és családot alapítani. Ez nagyon fáj nekünk és bármit megadnánk azért, ha legalább egy kicsit megélnének abból a boldogságból, amit terveztek. Sajnos a vágyuk beleütközött a pénz és hatalom utáni vágyba.

 

Folyton szemrehányást teszünk magunknak azért, amiért nem tudtuk őket megvédeni, hogy többé már nem tudjuk őket átölelni. De mindig harcolni fogunk azért, hogy legalább az üzenetüket megőrizzük. Ha győzni nem is tudunk, mert semmi sem hozza vissza őket, legalább kitartunk. Rajtunk áll, hogy a rossznak többé ne sikerüljön átlőni az igazság szívét és fejét.

 

Minden jelenlévőnek, minden tisztességes embernek, aki tudja, hogy az igazságot nem lehet elhallgattatni és segítenek a fájdalmunkban, teljes szívünkből szeretnénk köszönetet mondani.

 

Denník N

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.