Belföld

Választás 2020: Vajon megéri? A PS/Spolu már több mint 2 millió eurót ölt a kampányba

Az MKÖ idáig többet fizetett ki kampányára, mint néhány parlamenti párt

Nyitókép: körkép.sk/kpa

 

Már csak néhány nap és véget ér a kampány. A Transparency International szerint az idei választási kampány során a PS/Spolu koalíció költött eddig a legtöbbet arra, hogy meggyőzze a választókat, rá szavazzanak. 

 

Trubanék idáig a hivatalos közlések szerint mintegy 2,1 millió eurót vertek el a kampányra, amivel túllőttek már a Smeren is. Ficoék idáig 1,9 millió eurót fizettek ki különféle reklámokra.

 

Hirdetés(x)

A képzeletbeli dobogó harmadik helyén az OĽaNO áll. A várhatóan koalíciós potenciállal rendelkező Matovičék idáig 1,8 millió eurót fordítottak kampánycélokra.

 

Tőlük látványosan elmarad a többi párt, akik idáig még nem érték el a másfél millió eurós határt. Érdekes fejlemény, hogy több parlamenten kívüli párt is többet költött eddig, mint néhány parlamenti – Hlináék, Druckerék, de még a Magyar Közösségi Összefogás is több pénzt ölt a kampányba eddig, mint például a Sme rodina vagy Kotlebáék.

 

forrás: A Transparency Internetional facebook-oldala

 

A TIS ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy a “számlák fizetése a szállítókkal való egyezségtől is függ és a választási bankszámla nem feltétlenül tükrözi a pontos helyzetet”.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket