Nyitókép forrása: hnonline.sk/reprofotó

 

A kampányfinis egyik (ha nem a) legnagyobb lélegzetvételű politikai vitaműsorára került sor a Hospodárske noviny gazdasági napilap és a Rádio Expres közös rendezésében. Nyolc párt vezetője vett részt a négyórás maradoni találkozón. Közülük csak heten várták ki a végét – Andrej Danko egy kínos kérdésnél dühében otthagyta a társaságot.

 

Braňo Závodský, a Rádio Expres ismert riportere, mint az egyik műsorvezető feltett egy kérdést, amely a védelmi minisztérium egy egymillió eurós tenderére vonatkozott. A tendert Miroslav Výboh oligarcha nyerte el.

 

Danko igencsak bedühödött a kérdés hallatán, és Závodskýt irányított kérdésfelvetéssel vádolta meg, majd hülyeségnek említette a fenti, milliós tenderrel kapcsolatos kérdést. Ezután azon vitáztak össze, hogy a legutóbbi, Rádio Expres-beli beszélgetésükön Závodský azt állította, hogy a légtér védelmét 10-12 millió euróból meg lehetett volna oldani évente, a drága orosz, évi több mint 50 millió eurós szerződés helyett.

 hirdetes_300x300  

 

Danko bocsánatkérést várt, Závodský azonban elmondta, hogy a 10-12 milliós költséget nem ő találta ki, hanem a smeres pénzügyminisztérium mellett működő Pénzügypolitikai Intézet szakértői írták meg elemzésükben.

 

„Én már nem tudom mit mondja az olyan újságíróknak, akik így hazudnak”

 

reagált Danko. Ezt követően Richárd Sulík felajánlotta Dankonak, hogy ad át az idejéből, hogy Danko elmondhassa, amit szeretne, de az SNS elnöke felállt, és távozott a teremből.

 

„Hiszen ezt akarták, nem?”

 

vetette oda.

 

Hasonlóképp viselkedett Ján Slota, korábbi SNS-elnök 2010-ben, akkor a közmédia 2–es csatornáján hagyta faképnél vitapartnereit, mert Matovič az emissziós botrányát feszegette. Ma már a Trnka-féle felvételből tudjuk, hogy Slota vélhetően 2 milliárd koronával károsította meg az államkasszát.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.