Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Andrej Danko, az SNS és a parlament elnöke szerint a döntés, hogy a rendőrség leállította a kisdoktori munkájával kapcsolatos büntetőeljárást, azt bizonyítja, nem történt bűncselekmény. Mindezt szerdai sajtótájékoztatóján jelentette ki azután, hogy a rendőrség tájékoztatott az eljárás leállításáról.

 

Danko kiemelte, hogy abban az időben, amikor a munkáját írta, még más szabályok voltak érvényben, és ő azokhoz tartotta magát, ezért a munkáját nem lehet az új szabályokhoz mérten megítélni. Kijelentette, hogy mindent, amit kellett, lehivatkozott, a munkáját pedig egyfajta összefoglalónak nevezte.

 

 hirdetes_300x300  

Danko egyúttal felszólította a Denník N napilapot, hogy kérjenek tőle bocsánatot a rigorózusi munkájával összefüggésben publikált cikkeik miatt, majd hozzátette: nem akar feljelentésekkel fenyegetőzni.

 

„Soha nem állítottuk, hogy Andrej Danko azáltal, hogy öt könyvből másolta ki a munkáját, bűncselekményt követett volna el. De továbbra is érvényes, hogy nem szabadott volna titulust kapnia, mivel csalt”

 

– jelentette ki Danko felszólítására Matúš Kostolný, a Denník N főszerkesztője. Véleménye szerint Danko kisdoktori munkája attól még plágium marad, hogy a rendőrség leállította a büntetőeljárást.

 

A megbízott nyomozó a plágiumgyanú miatt indított büntetőeljárást azzal a indokkal zárta le, hogy nem volt ok a további vizsgálatra, mivel nem történt bűncselekmény. A nyomozó határozata még nem jogerős.

 

A rigorózusi munka körül kialakult botrány miatt Dankót tavaly hallgatta ki a rendőrség. A nemzetiek vezére kiemelte: nem gyanúsították meg semmivel, mindössze tanúként hallgatták ki. A vizsgálatra a Denník N hívta fel a figyelmet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!