Belföld

Bugár távozik a Most-Híd pártelnöki funkciójából

Elmondása szerint továbbra is segíteni fogja a pártot, de az utódát egyelőre még nem nevezte meg.

Nyitókép: Facebook/reprofotó

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke éjszakai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy távozik pártelnöki funkciójából. Elmondása szerint továbbra is segíteni fogja a pártot, de az utódját egyelőre még nem nevezte meg.

 

Bugár Béla köszönetet mondott a választóinak, majd konstatálta, hogy az eddigi eredmény számukra „nagyon rossz”. Hozzátette: sokkal jobb eredményre számítottak, de ahogy az előzetes elemzésekből is kiderült, nagyon sok dél-szlovákiai választó adta szavazatát az OĽaNO-ra.

Hirdetés(x)

 

Hogy tetszett a Körkép.sk parlamenti választási közvetítése?

  • Ti voltatok a legjobbak a felvidéki magyar sajtóorgánumok közül (58%, 183 szavazat)
  • Más felvidéki magyar sajtóorgánumon követtem a választást (42%, 132 szavazat)

Szavazatok száma: 315

Betöltés ... Betöltés ...

 

A Híd elnöke feltételezi, hogy az OĽaNO-ra szavazó magyarok segítséget fognak elvárni a párttól a déli régiók számára, emellett képviseletet fognak kérni a kisebbségi jogaik védelmére.

 

Bugár azonban szkeptikus, a kisebbségi jogokat illetően semmilyen javulásra nem számít Matovičéktól. A múltban ugyanis x alkalommal a szemtanúi voltak annak, hogy Matovič és az OĽaNO a magyarok ellen szavazott, például a kisebbségi iskolák megmentésekor vagy a kettős állampolgárság esetében.

 

A Most-Híd elnöke kihangsúlyozta, hogy a magyaroknak harminc év után nem lesz képviseletük a parlamentbe, majd kiemelte, hogy a kisebbségi jogokat illetően nem számít javulásra, ugyanis ismeri a parlamentbe bejutó pártok programját.

 

Bugár az MKÖ eredménye kapcsán kijelentette, ha módjában állna, felajánlaná a Most-Híd szavazatait a konkurens pártnak, hogy kettejük közül legalább az egyikük bejusson a parlamentbe.

 

A szavazatok végső összeszámolása után Bugár szeretné felhívni az MKP elnökét, Menyhárt Józsefet, hogy megbeszéljék „hogyan tovább” a szlovákiai kisebbségek érdekképviseletét illetően.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Blasko László
2020. Már. 01. 08:41

Mi vezetett ide-tesszük fel a kérdést.Az én szerény véleményem szerint: a széttagoltság a legnagyobb veszély-azonnal oda vezet,hogy megtaláljuk az ellenségünket és ez vagy Bugár,vagy Csáky,vagy Menyhárt vagy,vagy,vagy..........,ne mással foglalkozunk /pl.Bárdos a TA -3, vagy a spekuláció hogy ne fogjunk össze-mert az összefogás a győzelem esetén talán egyesek helyvesztésével is járna és még rengetek ilyen és hasonló "magán vonatkoztatás".Az én személyes rálátásom még az,hogy minden áron meg kellett volna az MKP-nek és a Híd-nak egyezni és a megegyezés után tárgyalni a listán a helyekről Ha valaki nekünk jót tett /objektív magyar szempontból/ ismerjük el ne pártszemüvegen keresztül itéljünkÉs ha lehetőség nyilik a véleményünket a szlovák !!!!!!!! TV-ben prezentálni ne arra készüljünk hogy a másik magyar párt képviselőjét kompromitáljul.Legyen végre egy új alapokon épülő magyar egység .Ha egy a cél a közös cél eléréséhez vezetÎ utat személyi kompromisszumok árán is meg kell találni. Blasko László

musztafa ibrahim
2020. Már. 01. 15:35

Hogyaszongya: Bugár szeretné felhívni az MKP elnökét, Menyhárt Józsefet, hogy megbeszéljék „hogyan tovább”. Bugár Menyhárttal, bruhaha csupán a pokolba. Nem röhejes pajtikáim, a választásokon pofára esett párt szeretné felajánlani szavazatait a konkurens pártnak, de csak a választás után, meg ha módjában állna. Elébb még nagy mellénnyel arról hadováltak, hogy ők most biztosan, bé is kerülnek. Ez a fószer elvesztette a maradék józan eszét, szemétdombra dobták a választók, ő meg ajánlgatna meg beszélgetne? Nooormális?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket