Nyitókép: Facebook/reprofotó

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke éjszakai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy távozik pártelnöki funkciójából. Elmondása szerint továbbra is segíteni fogja a pártot, de az utódját egyelőre még nem nevezte meg.

 

Bugár Béla köszönetet mondott a választóinak, majd konstatálta, hogy az eddigi eredmény számukra „nagyon rossz”. Hozzátette: sokkal jobb eredményre számítottak, de ahogy az előzetes elemzésekből is kiderült, nagyon sok dél-szlovákiai választó adta szavazatát az OĽaNO-ra.

 

 hirdetes_300x300  

Hogy tetszett a Körkép.sk parlamenti választási közvetítése?

  • Ti voltatok a legjobbak a felvidéki magyar sajtóorgánumok közül (58%, 183 szavazat)
  • Más felvidéki magyar sajtóorgánumon követtem a választást (42%, 132 szavazat)

Szavazatok száma: 315

Betöltés ... Betöltés ...

 

A Híd elnöke feltételezi, hogy az OĽaNO-ra szavazó magyarok segítséget fognak elvárni a párttól a déli régiók számára, emellett képviseletet fognak kérni a kisebbségi jogaik védelmére.

 

Bugár azonban szkeptikus, a kisebbségi jogokat illetően semmilyen javulásra nem számít Matovičéktól. A múltban ugyanis x alkalommal a szemtanúi voltak annak, hogy Matovič és az OĽaNO a magyarok ellen szavazott, például a kisebbségi iskolák megmentésekor vagy a kettős állampolgárság esetében.

 

A Most-Híd elnöke kihangsúlyozta, hogy a magyaroknak harminc év után nem lesz képviseletük a parlamentbe, majd kiemelte, hogy a kisebbségi jogokat illetően nem számít javulásra, ugyanis ismeri a parlamentbe bejutó pártok programját.

 

Bugár az MKÖ eredménye kapcsán kijelentette, ha módjában állna, felajánlaná a Most-Híd szavazatait a konkurens pártnak, hogy kettejük közül legalább az egyikük bejusson a parlamentbe.

 

A szavazatok végső összeszámolása után Bugár szeretné felhívni az MKP elnökét, Menyhárt Józsefet, hogy megbeszéljék „hogyan tovább” a szlovákiai kisebbségek érdekképviseletét illetően.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.