Nyitókép forrása: rtvs.sk/reprofotó

 

A hírek szerint a választások eredményéből adódó kulcs szerint osztanák fel négyes koalíció (OĽANO-Sme rodina-SaS-Za ľudí) esetén a tárcákat.

 

A választási eredmények arányában 8:3:2:2 kulcs alapján osztanák el a tárcákat. Erre elvileg a Sme rodina és az SaS is rábólintott, a Za ľudí álláspontja kérdéses.

 

Ahogy a minisztériumok tényleges száma is. Nem kizárt, hogy újra létrejön egy építésügyi minisztérium, ezt a feladatkört jelenleg a közlekedési tárca látja el.

 hirdetes_300x300  

 

A szétválasztás hátterében a pártok prioritásai húzódnak meg. Az OĽANO az infrastrukturális beruházások miatt, a Sme rodina a programjában szereplő masszív lakásépítési  projektet akarná érvényre juttatni. A két hatáskör szétválasztása ebből a szempontból logikusnak tűnik.

 

Matovič szívesen látna Andrej Kiskát a munkaügyi minisztérium vagy az egészségügyi minisztérium élén. Boris Kolláré lehetne a házelnöki poszt, ami hagyományosan mindig a második legerősebb potenciális koalíciós párté. Bár Boris Kollár is elég szabad retorikájú politikus, Matovič szerint az Andrej Danko által négy éven át állított lécet gond nélkül átugorja.

 

FRISSÍTVE – 21:26 – Sajtóértesülések szerint az SaS jobban örülne a 7:3:3:2 elosztásnak. A számok önmagukban azonban nem sokat jelentenek, mert nem mutatják, milyen fajsúlyú minisztériumok vannak mögöttük.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!